Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal."— Utskrift av presentasjonen:

1 1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal dere gjøre det samme med deres bilder. I liten gruppe skal 2-3 elevene fotografere hverandre ute. Bildene lagres i klassens mappe. Den enkelte elev velger ett bilde som kopieres til elevens private mappe- Mine dokumenter, og Lagres som- i et Word-dokument.

2 2. Når du er i Word-dokumentet med bildet ditt, trykk Ctrl+c for å kopiere. Åpne GIMP og sett markøren på den tomme siden. Klikk Ctrl+v som betyr å lime inn. Da skal det se ut som på bildet fra Gimp ovenfor. Du må lagre det, og da klikker du Ctrl+s som betyr spare/save.

3 3. Øverst i menyfeltet til høyre finner du en firkant
3. Øverst i menyfeltet til høyre finner du en firkant. Klikk på den og før markøren over bildet ditt. Klikk ovenfor motivet og dra ut en passe stor, stiplet firkant. Dette skal bli det nye bildet ditt. Treffer du skjevt og angrer, så klikk bare på det hvite lerretet og du kan prøve igjen og igjen.

4 4. I menylinjen over bildet skal du nå klikke på Bilde, og lete nedover denne menyen til Beskjær til utvalg. Klikk her og alt utenfor den stiplede linjen din forsvinner. Du har beskåret bildet ditt. Angrer du? Trykk Ctrl+z. Husker du det du har lært om Det gylne snitt? Tenk på det når du velger ditt utsnitt av originalbildet. Bildet blir større og lettere å jobbe med når man klikker Ctrl og +.

5 Her kan det hende at noen trenger å justere og forbedre fargene i bildet sitt. De velger da Fargetone og metning og prøver seg fram der. Så lenge de husker Avbryt eller Nullstill, eller Ctrl+z hvis de angrer det de har gjort, og lagrer, Ctrl+s hver gang de er fornøyde, så kan de prøve hva som helst 5. Siden portrettet er ganske mørkt, er det lurt å lysne det. Klikk på Farger i menylinja over portrettet. Her er mange muligheter, men Kurver er et godt valg. Klikk på linja midt i det nye vinduet som kommer opp, og dra linja oppover for å lysne bildet, og nedover for å mørkne det. Kurven kan også få en s-form, lysere i overkant og mørkere i nederkant. Prøv nå. Klikk Ok når du er fornøyd, og Ctrl+s for å spare det du har gjort.

6 6. Nå skal vi gjøre bildet skarpere. Klikk på Filtre
6. Nå skal vi gjøre bildet skarpere. Klikk på Filtre. Velg Forbedre og Sharpen eller Gjør skarpere..

7 7. Dra i markøren på linja for skarphet
7. Dra i markøren på linja for skarphet. Du kan også flytte deg rundt i det lille vinduet. Klikk Ok når du er fornøyd.

8 8. Nå sier vi oss fornøyde og lagrer igjen, Ctrl+s.
Det forbedrede portrettet skal nå flyttes til et Word-dokument.

9 9. Klikk på Fil og Eksporter. Da kan vi forandre bildefilen til et
9. Klikk på Fil og Eksporter. Da kan vi forandre bildefilen til et .jpg dokument og setter det inn i et Word-dokument.

10 10. Her skal vi klikke i feltet langt nede i den lille ruta, og finne JPEG image. Da skal vi få .jpg som adresse bak det blå, bildenavnet, øverst i den lille ruta. Klikk så på Eksporter i høyre hjørne.

11 11. Jeg har høyreklikket på portrettet og valgt Lagre, og fått opp boksen der jeg vil lagre det. Der var det ikke noe tomt dokument, så jeg høyreklikker i det hvite feltet i denne boksen og velger Ny og Microsoft Word–dokument. Klikk her, Åpne Word- dokumentet og lim inn portrettet med Ctrl+v.

12 12. Klikk på Fil og Lagre som - Forbedret selvportrett av ………(navnet ditt).

13 13. Sett inn en tekstboks under bildet ditt og skriv litt om hva du har gjort. At du har forandret utsnitt, beskåret, lysnet, forbedret fargene, gjort portrettet skarpere. Hva synes du nå om selvportrettet ditt? Skriv det også. Husk å datere. Nå kan du være veldig fornøyd med deg selv!

14 14. Her er portrettet klart med en liten tekstboks under bildet
14. Her er portrettet klart med en liten tekstboks under bildet. Her skriver du om hva du har gjort og hva du er fornøyd med. Husk å datere og navne arbeidet ditt. Dokumentet skal skrives ut og vises fram. Legg det i en plastmappe og legg det så i din portefølje. Strålende gjort!

15 Store forbedringer!


Laste ned ppt "1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google