Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur

3 Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”

4 Lederkurs - Studentliv3 Scheins definisjon av organisasjonskultur ” … et mønster av grunnleggende antagelser - oppfunnet, oppdaget eller utviklet av en gitt gruppe etter hvert som den lærer å mestre sine utfordringer med ekstern tilpasning og intern integrasjon – som har fungert tilstrekkelig bra til at det blir betraktet som sant, og som derfor læres bort til nye medlemmer som den riktige måten å oppfatte på, tenke på og føle på i forhold til disse utfordringene. ”

5 Lederkurs - Studentliv4 Hva innebærer Scheins definisjon? 1.Felles grunnleggende antagelser 2.Læring og utvikling av kulturen 3.Medlemmene i gruppen må oppfatte den som riktig 4.Kulturen læres videre til nye medlemmer

6 Lederkurs - Studentliv5 Organisasjonskultur i studentforeninger Har du et eksempel på en felles antagelse i din forening? Har du et eksempel på hvordan kulturen har utviklet seg? Evt. blitt bevart? Er det enighet om kulturen i din forening? Hvordan blir medlemmene sosialisert inn i foreningens kultur?

7 Lederkurs - Studentliv6 Ledelse skjer alltid innenfor en kultur Ledelse er en aktivitet som påvirker organisasjonskulturen Ledelse utøves ikke fra et nullpunkt Ledelse påvirkes av den eksisterende kulturen i organisasjonen

8 Lederkurs - Studentliv7 Diskusjon Hva i kulturen påvirker din måte å utøve ledelse på?

9 Lederkurs - Studentliv8 Hva er ledelsens ansvar? Å utvikle en god organisasjonskultur? Å påvirke, eventuelt endre, foreningens kultur? Kontrollere kulturens utvikling?

10 Lederkurs - Studentliv9 Hva er verdt å endre? Endring handler om utvikling; å utvikle kulturen til noe bedre.

11 Lederkurs - Studentliv10 Hva er verdt å endre? Negative holdninger til foreningsarbeidet Mangel på kreativitet Farlig argumentasjon Klikker og subkulturer Kommunikasjon som kan feiltolkes

12 Lederkurs - Studentliv11 Gruppeoppgave Les historien om forening X. Bruk det dere nå har arbeidet med i modul 3 til å: 1.Kartlegge kulturen til forening x 2.Arbeide frem et forslag til endring/forbedring av kulturen

13 Lederkurs - Studentliv12 Oppsummering

14 Lederkurs - Studentliv13 Slutt for i dag


Laste ned ppt "Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google