Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fakta om Thailand  66 millioner innbyggere  95% buddhister  4% muslimer  0,7% kristne.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fakta om Thailand  66 millioner innbyggere  95% buddhister  4% muslimer  0,7% kristne."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fakta om Thailand  66 millioner innbyggere  95% buddhister  4% muslimer  0,7% kristne

3

4 Vårt prosjekt holder til i Mukdahan i Nordøst - Thailand  Fra Mukdahan er det 70 mil til nærmeste strand!  Nordøst – Thailand er den fattigste delen av Thailand  Nordøst – Thailand er ca det som er innenfor den svarte boksen på kartet.  Mukdahan ligger helt på grensen til Laos. Der den hvite boblen peker.  I nordøst bor det ca 21 millioner mennesker  De aller fleste er fattige risbønder

5 PROSJEKT: Kirkesenteret i Mukdahan  Kirkesenteret i Mukdahan er støttet av Det norske misjonsselskap (NMS).  Det eies nå av Den evangelisk lutherske kirken i Thailand.  I staben på kirkesenteret jobber det både NMS misjonærer og thaier.  På Kirkesenteret (bildet øverst) er det kontorer, undervisningsrom og sovesaler.

6 Hva gjør man på kirkesenteret?  Kirkesenteret driver opplæring av lekledere.  Lekledere hva er det?  Lekledere er alle de som har ansvar i menigheten og som ikke er ansatt. Det vil si; vanlige folk!  Kirkesenteret trener ledere i forskjellige menigheter (du ser kirkene på bildene).  Bare en av disse er i Mukdahan (den nede til høyre). De øvrige ligger andre steder i Nordøst- Thailand.  Alle menighetene har thai prester eller evangelister. Disse er med og styrer prosjektet.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Vi trener ledere fordi:  SAMMEN er vi sterke!  Det var aldri meningen at presten skulle gjøre alt i kirken.  Gud har skap oss med ulike gaver og evner, og dette gjelder ALLE!  Vi er skapt for å være Guds barn.  Vi lever her for å ære Gud ved å tjene og elske hverandre.  Det er SAMMEN vi kan bringe evangeliet videre!

17 Vi er alle kalt til å være Jesus sine disipler, og til å lede/hjelpe andre!  I misjonsbefalingen (Matt 28, 18-20) kaller Jesus ALLE til å være hans disipler.  Vi skal også hjelpe å ”gjøre” nye disipler.  Å være Jesus sin disippel betyr å leve sammen med Jesus og lære av han.  Alle som deltar på prosjektets seminarer lærer om TREET:  Vi som kristne ligner på et tre.  Vi trenger solide røtter. Vi må vite og erfare hvor ufattelig høyt Gud elsker oss!  Når røttene får næring, så vokser treet! Da kan vi bli mer og mer lik Jesus.

18 Vi vil se vår kirke vokse ved å utruste ledere som igjen kan trene nye ledere.

19

20

21 IMPULS-Thailand er det største ungdomsarrangementet som er arrangert i Den evangelisk lutherske kirken i Thailand (ELCT), ca 300 thai ungdom! Dette er veldig mye siden ELCT totalt bare har ca 3000 medlemmer fordelt på hele Thailand og alle aldersgrupper.

22


Laste ned ppt "Fakta om Thailand  66 millioner innbyggere  95% buddhister  4% muslimer  0,7% kristne."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google