Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

12.12.2014Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo www.defo.no.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "12.12.2014Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo www.defo.no."— Utskrift av presentasjonen:

1 12.12.2014Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo www.defo.no Daglig leder: Knut Lockert Tlf. 91187713 Mail: knut.lockert@defo.no Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening Ingen likestilling for Dagmar «Ingen likestilling for Dagmar», skriver Distriktenes energiforening, Defo i sitt nyhetsbrev NettOpp. Veger, jernbanenett og kraftlinjer er livsviktig infrastruktur i Norge. Men det er ingen likestilling når ødeleggende orkaner slår til. Mens veg og jernbane får ekstrabevilgninger, straffes nettselskapene økonomisk

2 12.12.20142Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening I hovedoppslaget i NettOpp vises det til at når store naturkatastrofer ødelegger veg- og jernbanenettet, gis det ekstrabevilgninger til utbedringer. Nettselskapene straffes med økonomiske innstramninger og utbetaling av erstatning til kunder, som har vært uten strøm i mer enn 12 timer. http://www.defo.no/NettOpp/NettOpp-nr-1-2012 De selskapene som rammes av en slik hendelse kommer lett inn i en ond sirkel økonomisk. De har trukket «taperloddet» og skal i tillegg til oppbygging av nettet måtte utbetale direktekompensasjon til sine kunder. Deretter møter de økonomiske sanksjoner når det gjelder framtidige muligheter til å hente inntekter gjennom egen inntektsramme. – Slik bør det ikke være, mener Defo. Nettselskapene skal drive effektivt og det skal stilles tøffe krav til monopolisten, men med slike tilfeldige utslag med dramatiske konsekvenser for nettselskapene er ingen tjent med, i hvert fall ikke selskapets kunder.

3 12.12.20143Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening Selskaper sliter Adm. direktør Alf Vee Midtun i Rauma Energi sier til bladet at selskapet i realiteten trenger tilført kapital for å rette opp skader og for å ta nye investeringer til å forbedre nettet. – Men det er det motsatte som skjer, selskapene må ut med erstatningsbeløp, sier han. Ringeriks-Kraft Nett har søkt NVE om unntak fra KILE- bestemmelsene med bakgrunn i at dette var en så unik hendelse at konsekvensene må omfattes av de generelle reglene om force majeure. Alternativt bes NVE om unntak som et særlig tilfelle. - Dersom NVE ønsker et sterkt kraftnett til fordel for landets strømkunder, bør de la nettselskapene slippe de økonomiske sanksjonene og la de bruke penger og ressurser på oppbygging og investeringer i nettet, sier daglig leder Knut Lockert i Defo.


Laste ned ppt "12.12.2014Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika, 0116 Oslo www.defo.no."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google