Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.

2 Oppgave 1: Diskuter i gruppa (3 minutter)
Hvor høyt kommer ballen til å sprette om vi slipper den fra ca. 2 meter over gulvet? Hvor høyt kommer den til å sprette om vi slipper den fra ca. 1 meter over gulvet? Hvor høyt kommer den til å sprette om vi slipper den fra x meter over gulvet? Kom med forslag til en formel for hvor høyt ballen kommer til å sprette! (Hvis vi for eksempel gjetter at den kommer til å sprette dobbelt så høyt som høyden vi slipper den fra vil formelen kunne se slik ut: Spretthøyde=2x)

3 Oppgave 2: Mål! (5 minutter)
Bruk målbånd og øyemål for å finne ut hvor høyt ballen spretter. For at målingene skal bli mest mulig nøyaktige er det lurt at den som skal forsøke å lese av spretthøyden har øynene sånn omtrent i den høyden ballen kommer til å sprette. Mål fra undersiden av ballen. Mål spretthøyden når ballen slippes fra disse høydene, og fyll inn i en tabell: 250 cm, 200 cm, 150 cm, 100 cm, 50 cm.

4 Oppgave 3: Diskuter og lag gruppas formel (10 minutter)
Bruk de målingene dere har til å lage en slags formel for spretthøyden til ballen. Undersøk om det dere gjettet var noe i nærheten av det som skjedde i virkeligheten. Husk at slipphøyden skal tilsvare x i formelen.

5 Oppgave 4: Åpne GeoGebra på en PC…
Her skal vi gjøre en del ting felles, for så å kanskje greie å forbedre formelen vår enda mer.


Laste ned ppt "Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google