Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bilderedigering 6e Kopiere bilde

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bilderedigering 6e Kopiere bilde"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bilderedigering 6e Kopiere bilde
du kan forandre bilder etter at de er tatt. Det kan ofte gjøre dem bedre. Du kan for eksempel fjerne de ytterste delene av bildet. Dette heter å beskjære bildet. Her er et eksempel: Opprinnelig bilde Beskåret bilde Kopiere bilde Før du skal forandre et bilde, bør du ta en kopi av det. Så kan du gjøre forandringer på kopien. Da vil du også ha det opprinnelige bildet i god behold. Høyreklikk på bildet. Velg Kopier.

2 Bilderedigering 6e Kopiere bilde forts. Hold så musepekeren et sted det ikke er noe bilde. Høyreklikk der. Velg Lim inn. Da dukker det opp en kopi av bildet. Gi kopien like gjerne et nytt navn fra start av. Høyreklikk over kopien. Velg Gi nytt navn. Skriv inn det kopien skal hete. Trykk Enter:

3 Snu (rotere) bilde i Windows Fotovisning
Bilderedigering 6e Snu (rotere) bilde i Windows Fotovisning Kanskje ønsker du bare å snu bildet fra liggende til stående. Det kan du gjøre i Windows fotovisning. Trykk på en av disse pilene: Liggende bilde Når du trykker lukke-krysset, lagres bildet i stående stilling. Stående bilde

4 Åpne bildefil i program for redigering
Bilderedigering Åpne bildefil i program for redigering Dobbeltklikk på det bildet du skal arbeide med. Da åpnes det i et program for å redigere bilder. Hvis du har Office-pakken, kan det åpnes i Microsoft Office Picture Manager (hvis du har Windows XP eller Vista). Har du lastet ned et annet program for å redigere bilder, kan det hende det åpnes i dette. Windows Fotovisning hvis du har Windows 7. Windows 7: Når du har fått opp Windows fotovisning, trykk Åpne. Velg det programmet du vil arbeide i. Her velger du Microsoft Office Picture Manager. Windows 2010: Trykke du Åpne i Windows fotovisning, ser det slik ut: Da må du velge Microsoft Office 2010 for å komme til Microsoft Office Picture Manager.

5 Starte å redigere (forandre) et bilde
Bilderedigering 6e Starte å redigere (forandre) et bilde I Microsoft Office Picture Manager velg Rediger bilder. Da ser du Rediger bilder-menyen til høyre. Det kan være lurt å prøve Korriger Automatisk. Er du ikke fornøyd med den forandringen av bildet du fikk, trykker du bare på ”Angreknappen”.

6 Snu bilde i Picture Manager
Bilderedigering 6e Snu bilde i Picture Manager Et liggende bilde kan snus til stående (og omvendt). Trykk Vend og roter. Trykk så Roter mot venstre eller Roter mot høyre.

7 6e Sikre at forholdet mellom bildets lengde og høyde er det samme etter beskjæring Bilderedigering Før neste trinn, trykk Rediger bilder igjen. Det kan være lurt å beholde det opprinnelig forhold mellom lengde og høyde på bildet. Det gjelder for eksempel om du skal ta utskrift eller få laget noe av bildet i en fotobutikk. Da bør du se etter størrelsesforholdet på bildet før du arbeider med det. Trykk her for å se det. Digitalkameraer tar gjerne bilder med forholdet 3x4 (som her). Når du velger forholdet 3x4, ser du at hjørnene på bildet markeres med ”håndtak”. Hvis bildet opprinnelig er stående, husk å klikk på Stående. Trykk OK. Da vil du beholde forholdet mellom lengde og høyde når du beskjærer bildet. Prøv å trykke på et annet størrelsesforhold enn det opprinnelige. Da blir som regel noe av bildet grått. Det er den delen av bildet som ikke kommer med i dette formatet. Stående

8 Bilderedigering 6e Beskjære bilde Dra i håndtakene/hjørnene på bildet. Det som blir grått, vil ikke komme med på bildet etter beskjæring. Trykk OK når du er fornøyd. Da får du se det endelige bildet. For å lagre bildet med forandringene, trykk krysset oppe i høyre hjørne. Trykk Lagre for å lagre det bildet du har forandret.

9 Se på bildet etter beskjæring
Bilderedigering 6e Se på bildet etter beskjæring Windows 7: Når du har lagret, ser du det ferdige bildet i Windows Fotovisning. Trykker du krysset i høyre hjørne igjen, ser du hvor det ligger under Bilder i Biblioteker. Det aktuelle bildet er markert med blått rundt (hvis du har miniatyrvisning).

10 6e Fjerne røde øyne Trykk på Korriger røde øyne.
Bilderedigering 6e Fjerne røde øyne Trykk på Korriger røde øyne. Beveger så musen over bildet. Da ser den ut som et rundt hjul med fire utstikkere. Beveg musen til et av de røde øyne. Klikk på venstre museknapp. Da blir ”rødt øye-merket” festet på bildet. Er det andre øyet også rødt, gjør det samme der også. Da ser det slik ut:

11 6e Fjerne røde øyne forts. Klikk på OK.
Bilderedigering 6e Fjerne røde øyne forts. Klikk på OK. Her ser du forskjellen på bildet før og etter fjerning av det røde i øynene. Hvis øynene er veldig røde, kan det hende at du ikke greier å ta bort det røde.


Laste ned ppt "Bilderedigering 6e Kopiere bilde"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google