Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

-tjener verdens forfulgte kristne. Åpne Dører I tjeneste for forfulgte kristne.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "-tjener verdens forfulgte kristne. Åpne Dører I tjeneste for forfulgte kristne."— Utskrift av presentasjonen:

1 -tjener verdens forfulgte kristne

2 Åpne Dører I tjeneste for forfulgte kristne

3 Åpne Dører Åpne Dørers målsetting er å styrke og ut­ruste. Åpne Dørers målsetting er å styrke og ut­ruste kristne brødre og søstre som lever under press og forfølgelse kristne brødre og søstre som lever under press og forfølgelse på grunn av sin tro på Jesus Kristus, og å oppmuntre dem til å utbre evangeliet til jordens ender og å oppmuntre dem til å utbre evangeliet til jordens ender 3

4 Kristen forfølgelse i dag Rundt 100 millioner kristne er forfulgt på grunn av sin tro. Kristne er den største forfulgte minoriteten i dag. Rapporter om overgrep i 130 land, (muslimer i 117 land)

5 2013

6 Jesus var selv en flyktning

7 Søndag for forfulgte kristne Nigeria

8 Fakta om Nigeria Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca 50 %, rundt 90 millioner, de fleste i sør. Ca 5 millioner kristne bor nord i landet.

9 Forfølgelsen i Nigeria 12 delstater nord i Nigeria innførte sharia-lover for 15 år siden. Kristne blir behandlet som annenrangs borgere. Terrorgruppa Boko Haram ønsker å drive alle kristne ut av den nordlige delen av landet. Deres ideologi og praksis er omtrent den samme som Al-Shabaabs i Somalia og IS i Irak. Tusenvis av kristne er drept de siste årene. I fjor ble minst 610 kristne drept, og nesten 300 kirker ble ødelagt.

10 Over 276 skolejenter, de fleste kristne, ble bortført av Boko Haram

11 Husk på dem som sitter i fengsel, som om dere var lenket sammen med dem, og husk på dem som blir mishandlet, som om det gjaldt deres egen kropp Hebr 13.3

12 For vi er hverandres lemmer Ef 4.25

13 NIGERIA

14 På vei til gudstjeneste

15 Vakthold

16 Gudstjenesten ble holdt 200-300 meter fra stedet hvor 118 ble drept av bomber 2 uker tidligere

17

18

19

20

21

22

23

24 En enke og hennes barn

25 Enke og farløse

26

27 Enker

28 Forretningskvinne

29 Egen restaurant

30

31 Flyktninger på grunn av sin tro

32 Leve med et evighetsperspektiv For å få den glede han hadde i vente, holdt han ut på korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone –Hebreerne 12, 2 Se, dommeren står for døren –Jakob 5,9

33

34

35

36

37 Våk og hold ut i bønn for alle de hellige –Ef 6.18

38 Bønn for Nigeria La oss be om at Gud vil komme med sin kraft og trøst til de tusenvis av kristne som har opplevd å miste noen av sine kjære de siste årene. La oss be om samhold, kjærlighet og gjensidig støtte blant kristne som møter undertrykkelse og forfølgelse i Nigeria. La oss be om at kristne står imot fristelsen til å møte angrepene og forfølgelsen med voldelige motreaksjoner. La oss be om at Gud gir mye visdom og kjærlighet til pastorer og kristne ledere i Nigeria. La dem lykkes i forsøkene på å samarbeide med moderate muslimer for å få stoppet volden.


Laste ned ppt "-tjener verdens forfulgte kristne. Åpne Dører I tjeneste for forfulgte kristne."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google