Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav 13.4.12 ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav 13.4.12 ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår."— Utskrift av presentasjonen:

1 My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav 13.4.12 ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår

2 Foto ovenfra Utgangspunktet for arbeidet var grunnrisset av bygningene og terrenget. Her er byggverkene og lavoene på plass over grunnrisset. Den grå stien går gjennom området og er delvis overbygd av et tak (mørk grå).

3 Foto i front I dette fotoet kommer formen på bygningene godt fram. Opprinnelig hadde jeg en ide om en renere «lavo-form», men jeg fikk etter hvert mer lyst til å ha en mer variert form. Bygningsformen kan derfor minne mer om teltene (jurt) til mongolstammer.

4 Foto fra siden Her kan du se en inngang fra nord, delvis glasstakene mot nord og delvis vindusløsninger i hjørner på byggene. Den nederste, hvite delen lagde jeg først ved å streke opp på grunnformen og så bruke push/pull-verktøyet. Så merket jeg topp-planet og brukte scale-verktøyet for å gjøre det større.

5 Foto i perspektiv tatt mot nord-vest Det går fram at glasstakene er lagt mot nord på hvert enkelt bygg. Dette har flere hensikter: å unngå direkte innstråling på dagtid, å kunne se midnattsolen på sommeren og å kunne se nordlyset på vinteren. Takkonstruksjonene ble laget på samme måte som 1. etage på byggene.

6 Foto i perspektiv mot nordøst Her ser man lavoene som er i to farger. De to gule er tenkt som lavvoer med ildsted. De tre brune er uten ildsted (tettere åpning/lukket i toppen). En av de brune lavvoene er mindre enn de andre og er tenkt mer for barn. I bakgrunnen skimtes den overbygde stien mellom husene.

7 Detalj 1 Vinduene er utformet som trekanter med spissen ned. Dette synes jeg ble veldig fint. (Jeg ble tvunget inn i denne utviklingen fordi jeg manglet tekniske ferdigheter på mer vanlige løsninger (fordi veggene skråner utover)). De nesten vertikale kantene på vinduene kan minne om stavkonstruksjoner som brukes i lavvoer, bare satt opp på en annen måte.

8 Detalj 2 Her ser vi bygningene fra nord. Det flate overbygget synes jeg brøt litt med de andre formene. Stokkene som støtter opp overbygget synes jeg også passer naturlig inn. I dette bildet kan du også se de store lysåpningene i takene.


Laste ned ppt "My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav 13.4.12 ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google