Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Haugen Byggedetaljer, dører og vinduer. Haugen  Huset ble bygd 1937.  Magnus Poulsson som også har vært med og tegnet rådhuset i Oslo og Sandvika,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Haugen Byggedetaljer, dører og vinduer. Haugen  Huset ble bygd 1937.  Magnus Poulsson som også har vært med og tegnet rådhuset i Oslo og Sandvika,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Haugen Byggedetaljer, dører og vinduer

2

3 Haugen  Huset ble bygd 1937.  Magnus Poulsson som også har vært med og tegnet rådhuset i Oslo og Sandvika, har tegnet skissene til huset.  Espen Poulsson og Asta Plahte satt i to år og tegnet videre på huset.  Huset står den dag i dag, slik som det ble bygd.  Det eneste som er forandret er at de har laget et do i første etasje og litt isolering på noen vegger.

4 Flere fakta  Huset er bygd av kompakt 2”x4”, stående bord, utenpå er det tømmermannspanel.  Huset har aldri blitt flyttet på.  Huset ligger på en haug, og derfor heter det haugen.  Huset ble malt sommeren 2006.

5 Magnus Poulsson  Magnus Poulsson var med på å tegne rådhuset i Oslo, og var arkitekt for rådhuset i Sandvika.

6 EIERNE AV HUSET  Det har vært tre eiere av huset.  Dette er en av dem, sammen med kona si.  Hver eier av huset har for det meste vært 5 i familien.

7 Dørene

8 Inngangen  Dette er inngangen.  Legg merke til årstallet ovenfor døra

9 Kjøkkendør Dette er en egen dør til kjøkkenet. Det er Martin Hennisen som har designet dørene, og laget dørene. Han har laget dørene på Bindalsbruket. Det var de første dørene som ble lagd på Bindalsbruket.

10 Glassdør  Denne døra har ikke blitt flyttet på, den har vært slik helt siden huset ble bygd.  Det er døra ut til verandaen.

11 Vinduene

12 Nytt vindu  Dette vinduet har ikke vært der helt siden huset ble bygd.

13 Hjørnevindu  Dette vinduet kalles hjørnevindu.  Det går rundt hele hjørnet.  Det er typisk for funkishusene.

14 Takvindu Legg merke til vinduet på taket.

15 Karnapp Man får mer sidesyn på et hus hvis man har karnapp. Da får du til å se bedre ut av huset. Også er det veldig fint.

16 Asta og Frithjof Plahte Disse bystene er laget av John Torgersen.

17 Bilder av vinduene,dørene og huset

18 Ventilene  Det var veldig tøffe ventiler.  Det var et fint mønster på dem.  Det er veldig få hus som har slike ventiler.

19 Kjellervinduene  Dette er kjellervinduene

20 Utgangen og inngangen

21 Haugen er et kjempefint hus. Det ligger på naturtomt i fine omgivelser.

22 Kilder Frithjof Plahte. Sverre Skarstad. Jens Christian Berg. Alle foto: Joar Holmberg, Malin Vikestad. Intervju og notater: Joar Holmberg, Håvard Hald, Malin Vikestad.


Laste ned ppt "Haugen Byggedetaljer, dører og vinduer. Haugen  Huset ble bygd 1937.  Magnus Poulsson som også har vært med og tegnet rådhuset i Oslo og Sandvika,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google