Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket."— Utskrift av presentasjonen:

1 EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.

2 Hvor reiste de? De norske vikingene (de på vest-kysten) reiste ”sør vest” og vest dermed kom de til de Britiske øyer, Island, Grønland og Vinland (nord-amerika.) Gange-Rolf erobret Normadie i år 900. Der ble han en ypperlig millitær leder og frankerkongen tilbydde ”Gange-Rolf” land for å få millitært støtte. Dette kartet er for alle skandinaviske vikinger. (Ikke bare norske.)

3 Hva gjorde de på reisen? Når de fleste tenker på vikinger, tror de at de er store nådeløse kamp kjemper, men de handlet også i store deler av Storbritania og Normandie. De slo seg også ned i stoe deler av norden. Fordi det var mer frisk jord og andre mat ressurser. Det første stedet noen vikinger fra skandinavia slo seg ned var Dublin.

4 Vikingskip Vikingskip var smale, lange og raske skip. De kunne få en topp fart på 15 knop (1 knop= 1852 m i timen). Noen av de mest kjente skipene var Tuneskipet, Gokstadskipet og Osebergskipet.

5 BILDER

6 Lindesfarne Lindesfarne var et stort kloster i nord England. Klosteret ble plyndret 8.juni. 793. Dette kan vi si at er begynnelsen på vikingtiden.

7 Strategi VIKIINGER: Ingen takktikk, gikk rett på. Drepte alle de så ingen ble tatt til slaver. Hadde kun en hjelm kansje en brynje. ROMERENE: Hadde god strategi. Gikk formert i grupper. Hadde god rustning våpen. Tok folk til fange, de ble gladiatore.

8 TAKK FOR MEG Håper dere har lært noe om hvor og når vikingene slo seg ned og hvor de plyndret. Thomas Saltvedt 2003-2004


Laste ned ppt "EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google