Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket."— Utskrift av presentasjonen:

1 EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.

2 Hvor reiste de? De norske vikingene (de på vest-kysten) reiste ”sør vest” og vest dermed kom de til de Britiske øyer, Island, Grønland og Vinland (nord-amerika.) Gange-Rolf erobret Normadie i år 900. Der ble han en ypperlig millitær leder og frankerkongen tilbydde ”Gange-Rolf” land for å få millitært støtte. Dette kartet er for alle skandinaviske vikinger. (Ikke bare norske.)

3 Hva gjorde de på reisen? Når de fleste tenker på vikinger, tror de at de er store nådeløse kamp kjemper, men de handlet også i store deler av Storbritania og Normandie. De slo seg også ned i stoe deler av norden. Fordi det var mer frisk jord og andre mat ressurser. Det første stedet noen vikinger fra skandinavia slo seg ned var Dublin.

4 Vikingskip Vikingskip var smale, lange og raske skip. De kunne få en topp fart på 15 knop (1 knop= 1852 m i timen). Noen av de mest kjente skipene var Tuneskipet, Gokstadskipet og Osebergskipet.

5 BILDER

6 Lindesfarne Lindesfarne var et stort kloster i nord England. Klosteret ble plyndret 8.juni Dette kan vi si at er begynnelsen på vikingtiden.

7 Strategi ROMERENE: Hadde god strategi. Gikk formert i grupper.
VIKIINGER: Ingen takktikk, gikk rett på. Drepte alle de så ingen ble tatt til slaver. Hadde kun en hjelm kansje en brynje. ROMERENE: Hadde god strategi. Gikk formert i grupper. Hadde god rustning våpen. Tok folk til fange, de ble gladiatore.

8 TAKK FOR MEG Håper dere har lært noe om hvor og når vikingene slo seg ned og hvor de plyndret. Thomas Saltvedt


Laste ned ppt "EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google