Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian.  Når de var i krig brukte dem krigs våpen som katapulter, kniver, spyd.  Når de var i krig brukte dem tunge.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian.  Når de var i krig brukte dem krigs våpen som katapulter, kniver, spyd.  Når de var i krig brukte dem tunge."— Utskrift av presentasjonen:

1 Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian

2  Når de var i krig brukte dem krigs våpen som katapulter, kniver, spyd.  Når de var i krig brukte dem tunge spyd.  sverdene var laget av jern og stål.  De brukte sjold’a til å lage et lite hus som ikke piler og spyd trengte gjennom.  Dem hadde veretfall med seg to våpen når de skal ut i krig.  Noen av knivene var laget av gull.

3 Laget av : Herman Lippert.

4  Rustningen var lagd av mange stålplater som er bindet fast sånn at den var nesten skuddsikker.  Får at rustnigen skulle stå på kroppen så måtte binne den fast.  De måte ha korte bokser.  Hjelmen stammet egentlig fra gallien og beskyttet på hode, kinnene, ansikte og nakken. Og på hjelmen kunne det være en fjerdusk.  Rustningen hadde noen knapper. Under rustningen var det en skjorte og tunge små lodd holdt lærstroppene nede.

5  De møttes ved et stort sted og begynte å krige. Legionærer brukte noen ganger 4 våpen.  Romerske krigere var kjent som hjelpetropper.  De gikk i krig ofte.  De var over 5.000 krigere.  Romerske krigere var godt utstyrt med god rustning.  Forsvaret av rikets grenser ble foretatt av ikke romerske soldater, Hadrians mur, forsvarsmuren som strekker seg tvers over Nord-England, ble bygget av legionærer, men forsvart av hjelpetropper.

6

7  Hovedlederen av hæren besto av fodts soldater.  Den sterke romerske hæren var selve nøkkelen til og få Roma større.  I en kamp var det ca 100 riddere, budbringere, leger, kokker, tømmer menn, ingeniører og katapult makere.  Det var bare romerske borgere som kunne bli legionærer.  Ca 250.e.kr. Fikk intaterie alltid støtte av tunge bærevåpner.


Laste ned ppt "Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian.  Når de var i krig brukte dem krigs våpen som katapulter, kniver, spyd.  Når de var i krig brukte dem tunge."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google