Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian"— Utskrift av presentasjonen:

1 Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian
Krig og redskaper Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian

2 Våpen Når de var i krig brukte dem krigs våpen som katapulter , kniver , spyd. Når de var i krig brukte dem tunge spyd. sverdene var laget av jern og stål. De brukte sjold’a til å lage et lite hus som ikke piler og spyd trengte gjennom. Dem hadde veretfall med seg to våpen når de skal ut i krig. Noen av knivene var laget av gull.

3 Laget av : Herman Lippert.

4 Rustningen Rustningen var lagd av mange stålplater som er bindet fast sånn at den var nesten skuddsikker. Får at rustnigen skulle stå på kroppen så måtte binne den fast. De måte ha korte bokser. Hjelmen stammet egentlig fra gallien og beskyttet på hode, kinnene, ansikte og nakken. Og på hjelmen kunne det være en fjerdusk. Rustningen hadde noen knapper. Under rustningen var det en skjorte og tunge små lodd holdt lærstroppene nede.

5 Krig De møttes ved et stort sted og begynte å krige. Legionærer brukte noen ganger 4 våpen . Romerske krigere var kjent som hjelpetropper. De gikk i krig ofte. De var over krigere. Romerske krigere var godt utstyrt med god rustning. Forsvaret av rikets grenser ble foretatt av ikke romerske soldater , Hadrians mur, forsvarsmuren som strekker seg tvers over Nord-England, ble bygget av legionærer, men forsvart av hjelpetropper.

6

7 Hæren Hovedlederen av hæren besto av fodts soldater.
Den sterke romerske hæren var selve nøkkelen til og få Roma større. I en kamp var det ca 100 riddere, budbringere, leger, kokker, tømmer menn, ingeniører og katapult makere. Det var bare romerske borgere som kunne bli legionærer. Ca 250.e.kr. Fikk intaterie alltid støtte av tunge bærevåpner.


Laste ned ppt "Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google