Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen
Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen Tidligere verktøy ved rapportering: Excel-ark produsert ut fra Agresso Kontobok Resultatrapport Rapporteringsskjema for månedskorrigering og årsprognose Sammenstilling av rapportering fra alle enhetsledere. Kjøring av makroer som legger alle data inn i et stort regneark.

2 Eksempel - resultatrapport
Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Eksempel - resultatrapport

3 Eksempel - prognoserapport
Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Eksempel - prognoserapport

4 Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen
Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen Behov for omlegging Redusere arbeidsmengden før økonomiseksjonen Redusere mulighetene for feil i rapporter til enhetsledere. Gi enhetslederne bedre mulighet til å holde seg oppdatert på økonomisiden

5 Omleggingen Ny rapport i Datavarehuset
Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Omleggingen Ny rapport i Datavarehuset Ny rapport har samme struktur som tidligere excel-ark (kontobok og resultatrapport). Ny rapport er gjenkjennelig Datavarehusrapporten gjør det enklere å få oversikt Lettere å gå ned på den enkelte art og bilag (drill-down) Kan hente ut oppdaterte regnskapstall til enhver tid Rapporten fokuserer på koststed (og prosjekt) Målsetting: Så få klikk som mulig. Rapporten skal være enkel og intuitiv Tilbakerapportering på prognose fra enhetsledere gjøres fortsatt i excel. Opplæring Alle med budsjettansvar som skal rapportere, ble kjørt på kurs. Hver kurssamling tok omtrent en time. Kursdokumentasjon. Så detaljert at rapporten i datavarehuset kan brukes uten å ha vært på kurset.

6 Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Ny rapport

7 Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Egne rapporter for avdelingsleder Fokus på de ulike fagområder. Alle koststeder under for feks. barnehager, barnevernstiltak, osv. er samlet. Rapporten viser fagområdets resultat. Dette for lettere å fokusere på avdelingsleders budsjettansvar. Samme rapport som benyttes av enhetsledere, men fagområdets koststeder er definert inn. Rapport som viser nettoutgiften for fagområdets koststeder. Man finner raskt ut hvilket koststed som har problem.

8 Fortsatt utfordringer
Oslo kommune (Bydel Søndre Nordstrand) Fortsatt utfordringer Tilganger. Tilgang til koststed og prosjekt går via NLP og PRK. Hvis en person skal rapportere på et prosjekt, og koststedet tilhører en annen avdeling, får vi problemer. Ønsker å få tildelt et område i datavarehuset hvor vi kan legge virksomhetens / bydelens egne rapporter. Idag må jeg sende ut rapportene til hver enkelt. Hvordan få til en enklere tilbakerapportering fra enhetslederne. Mulig løsning som må utvikles bedre: enhetsleder henter opp rapport i datavarehuset, eksporterer til excel og legger inn prognosetall. Økonomiseksjonen konsoliderer alle prognoser (kjører makro) og får fram en samlerapport. Rydding av grunndata. Både i datavarehus-databasen og i våre egne register Etablere grupper av koststeder i en datavarehus-rapport


Laste ned ppt "Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google