Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5

2 Mine besteforeldres liv var totalt forskjellig fra mitt liv
Mine besteforeldres liv var totalt forskjellig fra mitt liv. Livene våre er ikke til å sammenligne. Norge er blitt kåret verdens beste land å bo i flere ganger. Man følte et offentlig ansvar for de fattige på 1700-tallet.

3 Etter 2. verdenskrig ble sosial omsorg gjort til statens ansvar
Etter 2. verdenskrig ble sosial omsorg gjort til statens ansvar. Eldre og syke blir tatt hånd om av staten. Noen institusjoner har utilstrekkelig tilbud til / for de eldre. I motsetning tidligere ble målet å utvikle tilbud som skulle oppfatte hele befolkningen. Til forskjell fra

4 Den tradisjonelle oppfatningen av kjernefamilien stod sterkt på 50-tallet. Tankene om kjernefamilien på den tiden var: mor, far, to barn, Volvo stasjonsvogn og en hund. Folk ble kritiske til organiseringen av velferdsstaten på 80-tallet. Nå kom kvinnene på banen. De gikk ut i arbeidslivet.

5 Det klør i halsen. Det går over
Det klør i halsen. Det går over. Jeg følte jeg hadde satt fast en stor potet Medisiner er påkrevd for å bli frisk. Det er ikke åpent på denne tiden av døgnet.

6 Hvor kan jeg få tak i / på en lege fredag klokka elleve på kvelden
Hvor kan jeg få tak i / på en lege fredag klokka elleve på kvelden? Svaret satte en støkk i meg. Jeg trekker en lapp for å komme inn ventekøen. Kvakksalverloven la begrensninger på hvilken behandling man hadde lov til å gi en syk person.

7 Dagens samfunn er fylt av underlige paradokser
Dagens samfunn er fylt av underlige paradokser. Motstandere av (til) aktiv dødshjelp mener det er et nederlag å tillate aktiv dødshjelp. Ønsket om å dø er kanskje et rop om noe annet.


Laste ned ppt "Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google