Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5."— Utskrift av presentasjonen:

1 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5

2 Mine besteforeldres liv var totalt forskjellig fra mitt liv. Livene våre er ikke til å sammenligne. Norge er blitt kåret til verdens beste land å bo i flere ganger. Man følte et offentlig ansvar for de fattige på 1700-tallet.

3 Etter 2. verdenskrig ble sosial omsorg gjort til statens ansvar. Eldre og syke blir tatt hånd om av staten. Noen institusjoner har utilstrekkelig tilbud til / for de eldre. I motsetning til tidligere ble målet å utvikle tilbud som skulle oppfatte hele befolkningen. Til forskjell fra tidligere ble målet å utvikle tilbud som skulle oppfatte hele befolkningen.

4 Den tradisjonelle oppfatningen av kjernefamilien stod sterkt på 50-tallet. Tankene om kjernefamilien på den tiden var: mor, far, to barn, Volvo stasjonsvogn og en hund. Folk ble kritiske til organiseringen av velferdsstaten på 80-tallet. Nå kom kvinnene på banen. De gikk ut i arbeidslivet.

5 Det klør i halsen. Det går over. Jeg følte jeg hadde satt fast en stor potet i halsen. Medisiner er påkrevd for å bli frisk. Det er ikke åpent på denne tiden av døgnet.

6 Hvor kan jeg få tak i / på en lege fredag klokka elleve på kvelden? Svaret satte en støkk i meg. Jeg trekker en lapp for å komme inn i ventekøen. Kvakksalverloven la begrensninger på hvilken behandling man hadde lov til å gi en syk person.

7 Dagens samfunn er fylt av underlige paradokser. Motstandere av (til) aktiv dødshjelp mener det er et nederlag å tillate aktiv dødshjelp. Ønsket om å dø er kanskje et rop om noe annet.


Laste ned ppt "Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google