Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
ligge, å stå i riktig tid/form

2 1. Kan du ikke sette deg rolig ned et øyeblikk i denne stolen
1. Kan du ikke sette deg rolig ned et øyeblikk i denne stolen? Jeg blir gal av å se at du aldri kan stå / sitte stille! 2. Og jeg blir sprø av at du hele tiden ønsker å sitte / å ligge på den gamle sofaen. Det er fire timer siden du satte deg / la deg ned, og du sitter / ligger der ennå. Når du hele tiden, vil jeg stå oppreist!

3 3. Hvor har du satt / lagt boken du lånte av meg
3. Hvor har du satt / lagt boken du lånte av meg? Du sa du skulle sette / legge den på plass med en gang. Den pleier alltid å stå / ligge i hylla, og sånn skal det fortsatt være. Sett / legg den på plass, vær så snill.

4 4. Dronningen sitter alltid så rett i ryggen når hun er i kirka
4. Dronningen sitter alltid så rett i ryggen når hun er i kirka. Når kongen skal sette seg / setter seg, passer han alltid på å hjelpe dronningen med å sette seg først. Kongen er en høflig mann, ikke sant?

5 5. Jeg lå i senga til klokka fire i natt, uten å få sove
5. Jeg lå i senga til klokka fire i natt, uten å få sove. Til slutt satte jeg meg opp i senga og begynte å lese. Etter en time stod jeg opp og drakk litt melk. Etterpå la jeg meg og våknet irritert da vekkerklokka ringte klokka halv sju.

6 6. Mannen min har ligget på kirkegården i sju år nå. 7
6. Mannen min har ligget på kirkegården i sju år nå. 7. Vil du sitte ved siden av meg i bussen? 8. Da jeg satte meg ned på stolen, fikk jeg sjokk. Jeg hadde satt meg på en pakke med 18 egg. Æsj!

7 9. Jeg så en mann som lå under bilen i en time
9. Jeg så en mann som lå under bilen i en time. Da han satte seg / stod opp, var han helt møkkete i ansiktet. Likevel likte jeg ham. 10. Sett / Legg de tallerkenene fra deg! 11. Sett på potene og gjør litt nytte for deg! 12. Jeg satte bilen i garasjen klokka fire i dag ettermiddag.

8 13. Jeg har ikke satt penger i banken på lang tid
13. Jeg har ikke satt penger i banken på lang tid. Hvor blir alle pengene mine av? 14. Jeg setter penger i banken hver måned. Når skal du bli voksen og ansvarlig? 15. Jeg har på poteter, lagt barna, vasket huset og alle klærne. Omsider skal jeg sette meg / legge meg ned litt.


Laste ned ppt "Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google