Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er vitsen med å gifte seg?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er vitsen med å gifte seg?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er vitsen med å gifte seg?
Jesuskirka 25. mars 2007 Maren og Sven Weum

2 Og Herren Gud sa: «Det er ikke godt for Adam å være alene
Og Herren Gud sa: «Det er ikke godt for Adam å være alene. En hjelper som svarer til ham, vil Jeg gjøre for ham.» Av jorden hadde Gud formet hvert dyr på marken og hver fugl i luften. Han førte dem til Adam for å se hva han ville kalle dem. Og det Adam kalte hver levende skapning, det ble navnet den fikk. Så gav Adam navn til alt feet, til fuglene i luften og hvert villdyr på marken. Men for Adam fantes det ingen hjelper som svarte til ham. 1. Mosebok Det er ikke galt å føle seg ensom – Adam hadde både perfekt skaperverk og perfekt Gudsforhold Gud ser menneskets behov for å ikke være alene. En hjelper kan noe som jeg ikke kan (ikke hjelpemann på bilen)

3 Begge var nakne, både Adam og hans hustru, men de skammet seg ikke.
Herren Gud lot en dyp søvn komme over Adam, og han sov. Da tok Han ett av ribbeina hans og fylte igjen med kjøtt i stedet. Det ribbeinet som Herren Gud hadde tatt fra Adam, gjorde Han til en kvinne, og Han førte henne til Adam. Da sa Adam: «Dette er endelig bein av mine bein og kjøtt av mitt kjøtt. Hun skal kalles kvinne, siden hun ble tatt av mannen.» Derfor skal en mann forlate sin far og mor og være knyttet til sin hustru, og de skal være ett kjød. Begge var nakne, både Adam og hans hustru, men de skammet seg ikke. 1. Mosebok Costektomi i narkose

4 Kvinne GUD Mann Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem. 1. Mosebok 1.27 Tiltrekningskraften mellom mann og kvinne skapt av Gud – hensikten er å lage en ny enhet som er et sant bilde av Gud Både mannen og kvinnen er nødvendige for å danne hele Gudsbildet. Ekteskapet skal åpenbare hvordan Gud er.

5 Aldri bli gift?

6 Dette er en nådegave (Χαρισμα)
Dette sier jeg som tillatelse, ikke som et påbud. Helst ville jeg at alle mennesker var som jeg selv. Men hver har sin egen nådegave fra Gud, en slik og en annen slik. 1 Kor 7.6-7 For Paulus var det en befrielse – ikke en forbannelse – å ikke være gift. Han unner andre å ha det like godt… Dette er en nådegave (Χαρισμα)

7 Men vi må gi avkall på noe…
Jeg vil gjerne at dere skal være fri for bekymringer. Den ugifte har omsorg for det som hører Herren til, hvordan han kan være til behag for Herren. Men den som er gift, bekymrer seg for verdens ting, hvordan han skal være til behag for sin hustru. 1 Kor For noen betyr det å ikke gifte seg større frihet og mindre bekymringer! Ikke minst stort ansvar å få barn. Enestående mulighet til å leve for Guds rike og i dypt fellesskap med Gud.

8 For hvem av dere som vil bygge et tårn, setter seg ikke først ned og regner etter hva det vil koste, om han har nok til å fullføre det med? Ellers kan det hende at han får bygd grunnmuren, men ikke er i stand til å fullføre. Da vil alle som ser det, begynne å spotte ham og si: Denne mann begynte å bygge, men var ikke i stand til å fullføre! Luk Ekteskaper er en velsignelse men har også en pris… Noe vi går inn i for å gi – ikke primært for å få.

9 Ingen krise å vente litt…
Utnytt singellivet - Studer Ordet - Bygg karakter - Bli kjent med Gud Dette er egenskaper som ektefellen din trenger. Enestående mulighet som single (tid og krefter).

10 Bedre å bo i et hjørne på taket enn med trettekjær kvinne i felles hus.
Ord 21.9 Bibelen er klar – heller ugift enn gift med en bitch osv…

11 FORLATE HEDRE HEDRE HOLDE SEG TIL Lojalitet Vennskap Være ett
1M 2.24 Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og bli hos sin hustru, og de skal være ett kjød. HOLDE SEG TIL Lojalitet Vennskap Være ett

12 Forskjell på pakt og kontrakt
Og dere sier: Hvorfor? – Fordi Herren har vært vitne mellom deg og din ungdoms hustru. Du har vært utro mot henne, enda hun er din ektefelle og din hustru som du har inngått pakt med. Malaki 2.14

13 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler. For mitt åk er gagnlig, og min byrde er lett. Matteus 11:29-30 ?

14

15

16 Bedre å være to enn én, for de har god lønn for sitt strev.
Om de faller, kan den ene reise den andre opp. Men stakkars den som er alene! Faller han, har han ingen til å reise seg opp. Likeså er det når to ligger sammen, så de blir varme. Men hvordan kan den som ligger alene, bli varm? Om noen kan vinne over den som er alene, så kan to holde stand mot ham. Tredobbel tråd kan ikke så lett slites av. Predikanten 4:9-12 Det er godt å være to… Gud er den tredje tråden. Men da blir det viktig hvem ektefellen er. Hvis den andre vil gå en annen vei… (Neste gang – finne den rette)


Laste ned ppt "Hva er vitsen med å gifte seg?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google