Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DATABASE: Oppgave 2 et medlemsregister for en idrettsklubb med flere idrettsgrener (fotball, håndball, osv). klubben ønsker å lagre informasjon om medlemmenes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DATABASE: Oppgave 2 et medlemsregister for en idrettsklubb med flere idrettsgrener (fotball, håndball, osv). klubben ønsker å lagre informasjon om medlemmenes."— Utskrift av presentasjonen:

1 DATABASE: Oppgave 2 et medlemsregister for en idrettsklubb med flere idrettsgrener (fotball, håndball, osv). klubben ønsker å lagre informasjon om medlemmenes navn, fødselsdato, adresse, telefonnr, innmeldingsår og idrettsgren. Et enkelt forslag til en datamodell kunne være (se neste lysark):

2

3 alle attributter skal ha en enkelt verdi Det betyr f. eks
alle attributter skal ha en enkelt verdi Det betyr f.eks. at man bare kan fylle inn ett telefonnr for hvert medlem i idrettsklubben i eksemplet forrige lysark. Hvis man ønsker å lagre flere telefonnr (f.eks. privat, arbeid og mobil) for hvert medlem, må man innføre en ny entitet med en-til-mange relasjon til entiteten medlem, slik som vist på dette lysarket

4 det må opprettes entiteter for attributter som ikke er entydig avhengig av entitetens identifikator I eksemplet på forrige lysark betyr det at f.eks. at idrettsgren ikke er noe som entydig kobles til hvert medlem. Idrettsgren skal derfor opprettes som en egen entitet, som vist i figuren på dette lysarket

5 det skal være slik at ingen attributter er avhengige av hverandre slik at de alltid opptrer sammen Slike attributter skal også gis en egen entitet. I eksemplet vårt opptrer attributtene poststed og postnr alltid sammen, og vi fjerner det ved å innføre en ny entitet.

6 eventuelle mange-til-mange relasjoner må fjernes Dersom klubben tillater et medlem å drive med flere av klubbens idrettsgrener samtidig, har vi en mange-til-manger relasjon på forrige lysark. I så fall må vi endre relasjonen mellom medlem og idrettsgren til en mange-til-mange relasjon.

7 Siste steg: konvertering til tabeller i en database
Hver entitet gis en egen tabell. Hvert attributt gis en kolonne i entitetens tabell. Bestem attributtenes datatype (integer, desimaltall, tekst, dato..osv) Alle tabellene gis en primærnøkkel. Enten brukes en kolonne med et felt som er entydig (f.eks. en kode, varenr, etc). Hvis ikke et slikt entydig attributt finnes, opprettes en ny kolonne som bare har til hensikt å være en identifikator for hver post i tabellen. Relasjoner legges inn med fremmednøkler. Det betyr at entiteten som har "mange"-enden (den enden med "kråkefoten") får en kolonne som skal inneholde verdien i kolonnen som er primærnøkkel til entiteten i den andre enden av relasjonen. PRØV Å SETT OPP ET ENDELIG FORSLAG!

8 PN: nummer FN: medlemsnr PN: postnr PN: idretts_id FN: idretts_id FN: medlemsnr PN: medlemsnr FN: postnr PN = primærnøkkel FN = fremmednøkkel


Laste ned ppt "DATABASE: Oppgave 2 et medlemsregister for en idrettsklubb med flere idrettsgrener (fotball, håndball, osv). klubben ønsker å lagre informasjon om medlemmenes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google