Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

 Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: " Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke."— Utskrift av presentasjonen:

1

2  Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke tatt hensyn til plassering av de forskjellige instanser som bygget skal inneholde, men heller konsentrert meg om helhet og ønske om at bygget skal være et møte- og samlingsted med formål om å styrke sørsamisk felleskap. Bygget skal gjenspeile samisk byggeskikk.

3  Samisk byggeskikk har tradisjonelt vært baser på en avveining mellom funksjonalitet og tilpasning til miljø og sted. En Sitje er en tradisjonell samisk boplass, et bofelleskap der flere familier hadde sine gammer. Gamme er en enkel form for jordhytte, med et reisverk av trevirke som var dekket med jord/og eller torv. Vanligvis hadde en gamme et rom, men kunne også være avdelt i flere rom. Denne er ofte formet på samme måte som samenes flyttbare lavvo telt. Plassering av en Sitje ble bl.a. bestemt ut fra muligheten til og ha kontroll eller oversikt over landskapet rundt seg, samtidig som fellesrom ble skapt mellom gammene.I samisk tradisjon er adkomst og inngang fra sør eller øst.

4  Jeg ønsket og lage en ekstrovert bygningsmasse hvor lys, materialbruk og tilgjengelighet skulle være en stor del av konseptet. Synligheten og det nye uventede utrykket i landskapet ble også vektlagt. Formene i bygningsmassen skulle ha fravær av rette vinkler, og bestå av store rom. Bygningskroppene er høyreiste, og kan minne om lavvoformen, Jeg har valgt og bruke uteområdet der det var merket av til lavvo, til fellesrom.

5 Valg av materialer: Det er relativt høy arealandel av glass. Dette for og trekke lyset inn i bygningene, gi gjennomlys og mulighet for at den flotte naturen kan komme inn. De store glassflatene må selvfølgelig deles opp i mere hensiktsmessige størrelser.

6  Bruken av tre er omfattende. Stående kledning gir god avrenning, og har en estetisk kvalitet når treverket gråner naturlig. Dette er et miljøvennlig og fornybart materiale som vil gli godt inn i omgivelsene. Bygningen kan med dette gis et utrykk som gjenspeiler den samiske byggeskikken. Alle takvinkler skal være skrå. Dette for at snø og is ikke skal legge seg.

7 Bruken av lokal stein i alle de robuste støttemurene er miljøvennlig og har en stor estetisk kvalitet.

8

9

10

11

12

13

14

15


Laste ned ppt " Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google