Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."— Utskrift av presentasjonen:

1 PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen

2 Vanskelighetsnivå: Vanskelighetsgrad: Antall spillere: Antall kort: Meningen med spillet: 10 år og oppover. For de yngste kan det være hensiktsmessig å spille uten de grønne kortene i starten. Ved å spille med alle kortene er vanskelighetsgraden såpass høy at elever i ungdomsskolen får utfordringer. Flere varianter. Vanskelighetsgraden avhenger av hvor mange farger man velger å spille med. 2. Ved flere deltagere spiller man på lag. Hele kortstokken kan brukes. Hver spiller starter med halve bunken. Å få alle kortene, eller å ha flest kort etter avtalt spilletid er over.

3 Hver spiller får halve bunken med kort. Dine kort befinner seg nederst på bildet, mens motstanderens kort er på den andre siden av bordet.

4 Begge spillerne tar opp det øverste kortet i bunken sin og legger det frem på bordet, med forsiden opp. Spillerne forsøker så å finne verdiene til hvert sitt kort. Den med størst verdi vinner kortene og legger dem i en egen ”samlehaug” til side for hovedbunken sin. Dersom begge spillerne får samme verdi på kortene sine, blir det ”krig”. Vi kommer inn på hva dette innebærer etter hvert.

5 Du har verdien 0,29 mens motstanderen har 0,281. 0,29 > 0,281. Du vinner kortene og samler dem inn vil venstre for bunken din.

6 Spillerne begynner nå på runde 2 og legger derfor opp ett nytt kort hver. Det er hele tiden om å gjøre å ha størst verdi. Denne gang er det motstanderen som ”trekker det lengste strået” (13,28 > 12,252).

7 Motstanderen samler inn kortene han vant og legger dem i en egen bunke som er begynnelsen på samlehaugen hans.

8 Spillerne er nå kommet til runde 3. Du har trukket et grønt kort der det står at verdien til kortet er tilnærmet lik 0,73. Du får også vite at tallet på kortet opprinnelig hadde fire siffer. Hvordan skal spillerne nå avgjøre hvem som vinner runden? Her må spillerne tenke seg godt om. Poenget er av de ikke vet den eksakte verdien til det fire sifrede tallet. De må derfor finne ut både den høyeste og den laveste verdien det fire sifrede tallet kunne hatt. Spillerne finner ut at høyeste verdi på det grønne kortet er 0,734. Laveste verdi blir 0,725. I og med at man ikke kan slå fast at din verdi er større en motstanderen, blir det uavgjort. Uavgjorte omganger avsluttes med krig for å kåre en vinner.

9 I de tilfeller der det blir krig skal begge spillere legge ut ytterligere tre kort, med baksiden opp. Disse legges delvis over det første kortet og blir en del av ”potten”. Deretter legger hver spiller frem et fjerde kort, denne gangen med fremsiden opp. Den med størst verdi vinner alle kortene som er lagt ut på bordet, og legger dem i samlehaugen sin.

10 Det fjerde kortet ditt blir igjen et grønt kort. Motstanderens 0,2479 vil bare bli 0,2 om man runder av til to siffer. Du har tilnærmet lik 0,3. Uansett hvilken verdi kortet ditt opprinnelig hadde, er den større enn motstanderen verdi. Høyeste mulig verdi på ditt kort er 0,34. Tilsvarende er laveste verdi 0,25. Du vinner krigen og samler inn alle utspilte kort.

11 Runde 4 er i gang og nå er du svært heldig! Du trakk et spesialkort med en sjørøver papegøye. Disse spesialkortene vinner alltid over andre kort. I de tilfeller der begge spillerne trekker et slikt kort, blir det krig.

12 I og med at du var så heldig å trekke et spesialkort med bilde av en papegøye, vinner du omgangen og samler inn utspilte kort. Spillet fortsetter på samme måte som angitt inntil en av spillerne sitter med alle kortene, eller avtalt spilletid er over. Vinneren er den som sitter igjen med alle kortene, eventuelt flest kort.


Laste ned ppt "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google