Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Åndenes og Åndens makt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Åndenes og Åndens makt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Åndenes og Åndens makt

2 Åndenes og Åndens makt – Apo.gj.2
Og da pinsefestens dag var kommet, var de alle samlet på samme sted. Da kom det med ett en lyd fra himmelen som når et veldig stormvær farer fram, og fylte hele huset der de satt. Og det viste seg for dem tunger likesom av ild, som delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt med Den Hellige Ånd, og de begynte å tale i andre tunger, alt etter som Ånden gav dem å tale. Nå bodde det i Jerusalem gudfryktige jødiske menn fra alle folkeslag under himmelen. Da denne lyden hørtes, samlet det seg en stor folkemengde.

3 Åndenes og Åndens makt – Apo.gj.2
Og de ble forvirret fordi de hørte dem tale enhver på sitt eget språk. De ble helt ute av seg av undring og sa: Er ikke alle disse som taler, galileere? Hvordan kan det da gå til at hver av oss hører vårt eget språk, det som vi er født i, vi partere og medere og elamitter, vi som bor i Mesopotamia, Judea og Kappadokia, Pontus og Asia, Frygia og Pamfylia, Egypt og områdene i Libya mot Kyréne, og vi tilreisende fra Rom, både jøder og tilhengere av jødenes tro, kretere og arabere - vi hører dem tale om Guds store gjerninger på våre egne språk!

4 Åndenes og Åndens makt – Apo.gj.2
Alle ble forferdet og var i villrede, og den ene sa til den andre: Hva kan vel dette være? Men andre sa spottende: De er fulle av søt vin! Da stod Peter fram sammen med de elleve. Han hevet røsten og talte til dem: Jødiske menn, og alle dere som bor i Jerusalem! La dette være kjent for dere, og lån øre til mine ord! For disse er ikke drukne, slik som dere mener. Det er jo bare den tredje time på dagen! Men dette er det som er sagt ved profeten Joel: Det skal skje i de siste dager, sier Gud, da vil jeg utgyte av min Ånd over alt kjød.

5 Åndenes og Åndens makt – Apo.gj.2
Deres sønner og deres døtre skal tale profetiske ord. Deres unge menn skal se syner, og de gamle blant dere skal ha drømmer. Selv over mine treller og trellkvinner vil jeg i de dager utgyte av min Ånd, og de skal tale profetiske ord. Jeg skal gjøre under oppe på himmelen og tegn nede på jorden, blod og ild og røkskyer. Solen skal bli forvandlet til mørke og månen til blod, før Herrens dag kommer, den store og herlige. Og det skal skje: Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

6 Åndenes og Åndens makt

7 Eksempler i Bibelen: - 2.Mos: Moses og de egyptiske spåmenn - NT: Demonutdrivelser - 1.Sam.28: Saul: Samuel og spåkvinnen - 3.Mos.19,31: ”Dere skal ikke vende dere til dødningemanere og ikke gå til spåmenn, så dere gjør dere urene ved dem. Jeg er Herren deres Gud.”

8 Den Hellige Ånd sin makt
… er noen ganger ekstraordinær … er som oftest ordinær, hverdagslig

9 Den Hellige Ånd sin makt
1. Overbevise om synd Johannes 16,8-9 Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom: Om synd, fordi de ikke tror på meg.

10 Den Hellige Ånd sin makt
2. Herliggjøre Jesus Johannes 15,26 Når talsmannen kommer, han som jeg skal sende dere fra Faderen, sannhetens Ånd som utgår fra Faderen, da skal han vitne om meg.

11 Den Hellige Ånd sin makt
3. Utruste med gaver Nådegaver/ Åndens gaver: Romerne 12, - 1.Kor12, - Efeserne 4, - 1.Pet.4

12 Den Hellige Ånd sin makt
4. Sende ut DHÅ er direktør i Misjon A/S Apostlenes gjerninger 1,8: Men dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende.

13 Den Hellige Ånd sin makt
5. Bønn & Bibel Sakarja 12,10 Men over Davids hus og over Jerusalems innbyggere vil jeg utgyte nådens og bønnens Ånd, og da skal de skue opp til meg som de har gjennomstunget…

14 Den Hellige Ånd sin makt
6. Glede og trygghet Romerne 12,11-12 Vær ikke lunkne i iveren! Vær brennende i ånden, tjen Herren! Vær glade i håpet, tålmodige i trengselen, vedholdende i bønnen!

15 Åndenes og Åndens makt – Apo.gj.2
Apg 2,4: ”Da ble de alle fylt med Den Hellige Ånd, og de begynte å tale i andre tunger, alt etter som Ånden gav dem å tale.” Apg 2,11: ”… vi hører dem tale om Guds store gjerninger på våre egne språk!” Efeserne 5:18-20 Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden, så dere taler til hverandre med salmer og lovsanger og åndelige sanger, og synger og spiller for Herren i deres hjerter, og alltid takker Gud og Faderen for alle ting i vår Herre Jesu Kristi navn.


Laste ned ppt "Åndenes og Åndens makt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google