Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Se, vi går opp til Jerusalem”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Se, vi går opp til Jerusalem”"— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Jesus og Disiplene

2 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 17,11-19 Det skjedde på vandringen til Jerusalem, at han drog gjennom grenselandet mellom Samaria og Galilea. Da han gikk inn i en landsby, møtte det ham ti spedalske menn. De ble stående på avstand og ropte med høy røst: Jesus, Mester! Miskunn deg over oss! Han så dem og sa til dem: Gå av sted og fremstill dere for prestene! Og det skjedde mens de var på vei dit, at de ble renset. Men en av dem vendte tilbake da han så at han var blitt helbredet, og priste Gud med høy røst. Og han falt ned på sitt ansikt for hans føtter og takket ham. Han var en samaritan. Men Jesus svarte og sa: Var det ikke ti som ble renset? Hvor er da de ni? Fantes det ingen som vendte tilbake for å gi Gud ære, uten denne fremmede? Og han sa til ham: Stå opp og gå bort! Din tro har frelst deg.

3 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 17, spedalske

4 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 18,35-43 Og det skjedde da han kom nær til Jeriko, at en blind mann (Bartimeus) satt ved veien og tigget. Da han hørte at mye folk gikk forbi, spurte han hva dette var. De fortalte ham da at Jesus fra Nasaret gikk forbi. Og han ropte og sa: Jesus, du Davids sønn, miskunn deg over meg! De som gikk foran, truet ham at han skulle tie. Men han ropte enda mye mer: Du Davids sønn, miskunn deg over meg! Da stanset Jesus og bød at de skulle føre den blinde til ham. Og da han var kommet nær, spurte han ham: Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Han sa: Herre, at jeg må få synet igjen! Og Jesus sa til ham: Bli seende! Din tro har frelst deg. Og straks fikk han synet igjen. Han fulgte ham og lovet Gud. Og hele folkemengden som så dette, priste Gud.

5 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 18,35-43 Bartimeus

6 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 19,1-10 Og Jesus kom inn i Jeriko og var på vei gjennom byen. Og se, der var en mann som hette Sakkeus. Han var overtoller og en rik mann. Han søkte å få se Jesus, hvem han var. Men han kunne ikke komme til for folkemengden, for han var liten av vekst. Han løp da i forveien og klatret opp i et morbærtre for å se ham, for hans vei gikk der forbi. Da Jesus kom til stedet, så han opp og sa til ham: Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg bli i ditt hus. Han skyndte seg da og steg ned, og tok imot ham med glede. Men da de så det, knurret de alle og sa: Han gikk inn som gjest hos en syndig mann! Men Sakkeus stod fram og sa til Herren: Se, Herre! Halvdelen av det jeg eier, gir jeg til de fattige. Og har jeg presset penger ut av noen, skal jeg gi det firedobbelt igjen. Jesus sa til ham: I dag er frelse blitt dette hus til del, siden også han er en Abrahams sønn. For Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt.

7 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 19,1-10 Sakkeus

8 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 18,18-27 Og en rådsherre spurte ham og sa: Gode mester, hva skal jeg gjøre for å arve evig liv? Men Jesus sa til ham: Hvorfor kaller du meg god? Ingen er god uten én, det er Gud. Budene kjenner du: Du skal ikke drive hor! Du skal ikke slå i hjel! Du skal ikke stjele! Du skal ikke vitne falskt! Hedre din far og din mor! Men han sa: Alt dette har jeg holdt fra jeg var ung. Da Jesus hørte det, sa han til ham: Ett mangler du ennå: Selg alt det du eier, og del ut til de fattige. Så skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg. Men da han hørte dette, ble han dypt bedrøvet. For han var meget rik. Da Jesus så det, sa han: Hvor vanskelig det er for dem som er rike å komme inn i Guds rike. For det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn det er for en rik å komme inn i Guds rike. Da sa de som hørte det: Hvem kan da bli frelst? Men han sa: Det som er umulig for mennesker, er mulig for Gud.

9 Lukas 18,18-27 Den rike unge mannen
”Se, vi går opp til Jerusalem” Lukas 18,18-27 Den rike unge mannen

10 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 18,31-34 Han tok de tolv til side og sa til dem: Se, vi går opp til Jerusalem, og alt som er skrevet av profetene om Menneskesønnen, skal oppfylles. For han skal overgis til hedningene og bli hånet og mishandlet og spyttet på. De skal hudstryke ham og slå ham i hjel. Og på den tredje dag skal han oppstå. Men de forstod ikke noe av dette, og dette ord var skjult for dem, og de skjønte ikke det han sa.

11 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 18,31-34 Disiplene

12 ”Se, vi går opp til Jerusalem”
Lukas 18,31-34 Jesus, du og jeg


Laste ned ppt "”Se, vi går opp til Jerusalem”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google