Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner."— Utskrift av presentasjonen:

1 Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner artikler på mer enn 200 språk. Det er over 305 000 artikler på norsk.

2 For å logge deg på Wikipedia, skriver du wikipedia.no i adressefeltet på Internett og klikker på lenken hvor det står: Wikipedia på bokmål og riksmål. I søkefeltet skriver du inn det du søker etter og klikker på Enter- tasten. Som du ser ut av bildet har jeg søkt på Leif Juster.

3 Her har jeg rullet litt ned på siden for å lese om Leif Juster. Du vil se flere blå ord. Ved å klikke på disse kan du lese om for eksempel Sagene brannstasjon.

4 Opprette en Wikipedia konto Om du ønsker å bidra med artikler i Wikipedia, kan du klikke på som du finner oppe til høyre på siden. Når du kommer inn på siden, klikker du på Opprett ny konto.

5 Her fyller du ut skjemaet Opprett konto. Her skriver du inn de bokstavene du ser over dette feltet. Her skriver du inn ønsket brukernavn, passord og din e- postadresse. Klikk på Opprett konto.

6 Du vil nå få en e-post hvor du skal bekrefte at det er du som har opprettet en Wikipediakonto, klikk på lenken i din e-post. Om du får spørsmål som du ser nedenfor Vis innhold | Vis alltid innhold fra wiki@wikimedia.org, klikker du her. Du er nå ferdig med registreringen.

7 Redigering For å endre en artikkel, klikk på fanen Rediger øverst til høyre på siden. Skriv inn ny tekst, skriv noen ord om hva du har gjort i feltet Forklaring og huk av for Dette er en mindre redigering (om det er en mindre redigering på siden), klikk på knappen Lagre siden under redigeringsvinduet. Din redigering er nå synlig for alle brukere av Wikipedia. Husk at alt i Wikipedia lagres i databaser, og teksten må godkjennes av en administrator hos Wikipedia. Alle tidligere versjoner av en artikkel ligger under fanen Vis historikk øverst til høyre på siden. Endringer kan lett tilbakestilles ved å klikke på Fjern denne endringen.

8 BeskrivelseKodeKnappResultat Kursiv“Bok i kursiv”Bok i kursiv Fet skrift‘’’Oslo’’’Oslo Seksjonsoverskrift == Overskrift 2 == === Overskrift 3 === ====Overskrift 4 ==== Oslo Lenke til en annen artikkel på Wikipedia, såkalt intern lenke. [[Henrik Ibsen]]Henrik Ibsen Lenke til annen artikkel med ulik tekst vist[[Nidarosdomkirke | domkirken]]Domkirken Lenke utenfor Wikipedia[http://www.vg.no/ VG]VG Punktlister * En stjerne for ett innrykk ** To stjerner for to innrykk  En stjerne o To stjerner Nummerlister # Nummerlister ## To tegn gir ekstra innrykk 1.Nummerliste 2. Nummerliste Bilde med bildetekst [[Fil:Norsk flag.svg|mini|Flagg] Flagg Legge inn referanse (http://www.samfunnsliv.no/sam -17-99.htm samfunnsliv.no: Opprøret i Kautokeino 1852] Dommen mot opprørerne Markerte starten på en periode med sterkere fornorsking av det samiske… Referanseseksjonen i artikkelen {{reflist}} Referanser 1.^samfunnsliv.no: Opprøret i Kautokeino 1852 Ved innlegg på diskusjonssider brukes signatur~~~~Ulf Larsen 6. apr 2011 kl. 21:00 (CEST) Du finner mer informasjon om du klikker på valg for Hjelpesider i menyen øverst til venstre på hver side. Husk at du også kan se hvordan artikler er formatert ved å åpne de med fanen Rediger øverst på siden. Flagg


Laste ned ppt "Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google