Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VERDENSROMMET Av:Hannah. Sola Sola er veldig stor. Sola er veldig stor. Det er egentlig en stjerne. Det er egentlig en stjerne. Den er veldig varm, cirka15.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VERDENSROMMET Av:Hannah. Sola Sola er veldig stor. Sola er veldig stor. Det er egentlig en stjerne. Det er egentlig en stjerne. Den er veldig varm, cirka15."— Utskrift av presentasjonen:

1 VERDENSROMMET Av:Hannah

2 Sola Sola er veldig stor. Sola er veldig stor. Det er egentlig en stjerne. Det er egentlig en stjerne. Den er veldig varm, cirka15 557 000 grader inne i kjernen. Den er veldig varm, cirka15 557 000 grader inne i kjernen. Den ble dannet for cirka 5 milliarder år siden. Den ble dannet for cirka 5 milliarder år siden.

3 Merkur Overflaten er full av kratere akkurat som på månen. Overflaten er full av kratere akkurat som på månen. Om dagen stiger temperaturen opp til 430 grader, mens om natten synker det til - 180 grader. Om dagen stiger temperaturen opp til 430 grader, mens om natten synker det til - 180 grader. Man kan ikke puste på Merkur. Man kan ikke puste på Merkur. Det er den første planeten etter solen. Det er den første planeten etter solen.

4 Venus Det er 225 dager i et år. Det er 225 dager i et år. Solen står opp i vest og går ned i øst. Solen står opp i vest og går ned i øst. Den bruker 243 døgn på en omdreining, altså lengre enn selve året. Den bruker 243 døgn på en omdreining, altså lengre enn selve året. Luften der er så tett at den kan knuse et menneske på noen sekunder. Luften der er så tett at den kan knuse et menneske på noen sekunder. Det er den andre planeten etter solen. Det er den andre planeten etter solen.

5 Jorden På latin heter jorden Tellus. På latin heter jorden Tellus. To tredjedeler av vår planet er vann. To tredjedeler av vår planet er vann. Jorden har bare en måne. Jorden har bare en måne. Det er den eneste planeten vi vet at liv kan eksistere. Det er den eneste planeten vi vet at liv kan eksistere. Det er den tredje planeten fra solen. Det er den tredje planeten fra solen.

6 Mars Døgnet dens varer i 25 timer. Døgnet dens varer i 25 timer. Den har mange vulkaner. Den har mange vulkaner. Det har fosset vann i strie elver der. Det har fosset vann i strie elver der. I dag er Mars en iskald ørken. I dag er Mars en iskald ørken. Mars her to måner som heter Deimos og Phobos. Mars her to måner som heter Deimos og Phobos. Det er den fjerde planeten fra solen. Det er den fjerde planeten fra solen.

7 Jupiter Det er den største planeten i vårt solsystem. Det er den største planeten i vårt solsystem. Den har plass til 1300 jordkloder inne i seg. Den har plass til 1300 jordkloder inne i seg. Forskere kaller Jupiter ”Gasskjemperen”. Forskere kaller Jupiter ”Gasskjemperen”. Den har 16 måner. Den har 16 måner. Det er den femte planeten etter sola. Det er den femte planeten etter sola.

8 Saturn Saturn har mange ringer. Saturn har mange ringer. Den har minst 30 måner. Den har minst 30 måner. Ringene rundt den er laget av milliarder av små partikler av støv og is. Ringene rundt den er laget av milliarder av små partikler av støv og is. Det er en av de største planetene. Det er en av de største planetene. Det er den sjette planeten etter solen. Det er den sjette planeten etter solen.

9 Uranus Den har også mange ringer. Den har også mange ringer. Den ble oppdaget i 1781. Den ble oppdaget i 1781. Den er av is og med tynn atmosfære. Den er av is og med tynn atmosfære. Planeten har mørketid og midnattssol. Planeten har mørketid og midnattssol. Det er den syvende planeten etter solen. Det er den syvende planeten etter solen.

10 Neptun To menn fant ut av hvor Neptun måtte være, mens en annen mann fant den. To menn fant ut av hvor Neptun måtte være, mens en annen mann fant den. Neptun er blågrønn. Neptun er blågrønn. Overflaten er dekket av svært dype hav med stort innhold av flytende metan. Overflaten er dekket av svært dype hav med stort innhold av flytende metan. Det er den åttende planeten etter sola. Det er den åttende planeten etter sola.

11 Pluto Pluto er veldig liten. Pluto er veldig liten. Den er veldig vanskelig og se. Den er veldig vanskelig og se. Den ble funnet i 1930. Den ble funnet i 1930. Den er dekket av is. Den er dekket av is. Det er den niende planeten etter sola. Det er den niende planeten etter sola. Lese om Charon her. her

12 Charon Det er Pluto sin tvillingplanet. Det er Pluto sin tvillingplanet. Den er halvparten så stor som Pluto. Den er halvparten så stor som Pluto. Den er dekket av is. Den er dekket av is. Den var månen til Pluto men nå er den tvillingplanet. Den var månen til Pluto men nå er den tvillingplanet.


Laste ned ppt "VERDENSROMMET Av:Hannah. Sola Sola er veldig stor. Sola er veldig stor. Det er egentlig en stjerne. Det er egentlig en stjerne. Den er veldig varm, cirka15."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google