Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Solsystemet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Solsystemet."— Utskrift av presentasjonen:

1 solsystemet

2 Sola - sola er en stor stjerne -sola er 150 mil km vekk
sola er nærmeste stjerne

3 Merkur -Overflatetemperatur: 90–700 kevin
-Merkur har en overflate veldig lik månen -I tillegg er overflaten dekket av mange lange klippeliknende formasjoner.

4 -Rotasjonsperiode 10,36 dager
Venus -Rotasjonsperiode 10,36 dager Venus' symbol er det samme som man i biologien bruker for å symbolisere det kvinnelige kjønn, Venus har retrograd rotasjon; Solen står altså opp i vest og går ned i øst. Venus har ingen måner

5 jorda -Jorden er den tredje planeten I solsystemet
-Av Jordens overflate på 510 mill. km² er 362 mill. km² (over 71 %) dekket av hav - sola bruker 24 på å rotere rundt seg selv.

6 Månen -I 1969 var Neil Armstrong og Edwin (Buzz) Aldrin de første menneskene på månen. -Månen er faktisk ikke rund, men er formet som et egg med en av endene pekende mot Jorden.Månen oppfattes allikevel som rund, ettersom den bestandig har samme side mot Jorden .

7 -Mars er den fjerde planeten fra solen i vårt solsystem.
Rotasjonsp eriode 1, d

8 jupiter Jupiter (symbol ♃) er den femte planeten fra solen og den største planeten i vårt solsystem. Den er 318 ganger større enn jorden. Jupiter har 2,5 ganger større masse enn alle de andre planetene i solsystemet til sammen. Planeten er oppkalt etter den romerske guden Jupiter.

9 saturn -Saturn (symbol ♄) er den sjette planeten fra solen, og den nest største planeten i vårt solsystem. Den er akkurat som Jupiter en stor gassplanet med en fast kjerne.' -Saturn er mest kjent for sine ringer. Galileo Galilei var den første som observerte Saturn i 1610, men den geometriske formen ble først oppdaget av Christiaan Huygens i Saturn har navnet sitt etter den romerske guden Saturn. Planetsymbolet er en stilisert fremstilling av sigden til denne guden.

10 Uranus -Uranus er den syvende planeten fra solen. Den er en gasskjempe og er den tredje største planeten etter diameter og den fjerde største etter masse. Planetens diameter er ca km og massen ca. 14,5 ganger jordens. Den har en omløpstid rundt solen på 84 år og har selv 27 måner. Den er oppkalt etter Uranos, den greske himmelguden.

11 neptun -Neptun er den ytterste av de åtte planetene i vårt solsystem. Navnet kommer fra den romerske sjøguden Neptun. På grunn av den blålige fargen, som kommer av at atmosfæren inneholder metan, blir Neptun også kalt den blå planeten. -Neptun har 13 kjente måner, hvorav Triton er den største. De fleste av månene ble oppdaget på slutten av 1980-tallet og senere, bla. gjennom prosjektet Voyager 2. Planeten skal også ha fem tynne ringer

12 - ceres er en dvergplanet
-Dvergplaneter er i likhet med planeter definert som himmellegemer som kretser rundt en stjerne (sol) i en fast bane, men som ikke selv er stjerner eller satellitter og dessuten har så sterk tyngdekraft at de blir omtrent runde. I motsetning til en planet har en dvergplanet derimot ikke ryddet andre legemer bort fra sin egen bane.

13 Pluto From its discovery in 1930 until 2006, Pluto was counted as the Solar System's ninth planet. In the late 20th and early 21st centuries, however, many objects similar to Pluto were discovered in the outer solar system, notably the scattered disc object Eris.[10] On August 24, 2006 the IAU defined the term "planet" for the first time. This definition excluded Pluto, which the IAU reclassified as a member of the new category of dwarf planets along with Eris and Ceres.[11] After the reclassification, Pluto was added to the list of minor planets and given the number

14 pluto

15 www.wikipedia.org www.google.no www.romsenter.no
linker


Laste ned ppt "Solsystemet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google