Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 LÆR DEM Å LEDE

3 MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun prioriterer å vente hjemme når Jesus kommer på besøk. Hun krever lite.

4 MARIA Maria får ofte kritikk av de rundt henne for det hun gjør og ikke gjør. Hun får kritikk for å sette alt tilside for å lytte til Jesus og å vøre sammen med ham. Samtidig roser Jesus henne for at hun gjør gode valg.

5 MARIA Vi kan tenke oss at Maria i sitt dagligliv tar med seg det hun har hørt fra Jesus og at hun forteller det videre til andre. Det er lett å se for seg at Maria var et godt menneske og en god disippel. - Hun lyttet, lærte og praktiserte i det stille. - Jesus irettesetter henne ikke, han påpeker ikke at hun må gjøre noe annerledes. - Vi kan se for oss at hun fikk opplæring som hun lyttet nøye til og deretter fulgte opp.

6 MARIA Maria kan kanskje sammenliknes med elever som lytter til læreren og deretter gjør oppgaven, eller idrettsutøveren som lytter og observerer treneren før de forsøker selv. Slike elever får sjelden korreks, men de får klapp på skulderen og mild veiledning for å gjøre en enda bedre jobb.

7 PETER Peter er eleven som ikke lytter på instruksjon, men som setter i gang og lærer gjennom å prøve og feile. - Det er en krevende læringsstrategi for lærer og elev. En slik rolle er ofte beundret av andre, siden det skaper mye liv og røre, og mye nærhet til leder.

8 PETER Det er spennende å se at Peter blir en frontfigur i kirken, - men viktig å huske at typer som Peter er avhengige av folk med andre evner, og folk som tenker litt mer før de handler.

9 PETER Peter kaster seg ut i situasjonen.
Han handler før han tenker. - Dette fører til at Jesus ofte må irettesette ham, men også ofte rose ham og løfte ham frem som spesiell.

10 PETER Peter er mannen som opplever toppene og bunnene, og som trenger mye og nær oppfølging på godt og vondt. Han svikter, men får full oppreisning, han irettesetter Jesus, og blir kalt satan.

11 Hvordan tilegner du deg best kunnskap?

12 Hvordan man tilegner du deg best kunnskap?
Noen lytter og gjør som de blir fortalt, mens andre setter i gang og lærer av sine feil. Akkurat som Maria og Peter.


Laste ned ppt "LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google