Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LEK. Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter, i trygge og utfordrende omgivelser.(barnehageloven.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LEK. Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter, i trygge og utfordrende omgivelser.(barnehageloven."— Utskrift av presentasjonen:

1 LEK. Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter, i trygge og utfordrende omgivelser.(barnehageloven §2)

2 Små barns lek er preget av sin egen nysgjerrighet, sine evner og forutsetninger. HEIA-HEIA-RUTINEN er en hyppig lek blant små barn: består av løping fra en vegg til en annen, løpe/krabbe etter hverandre, løpe fram fra gardiner/forheng. Når en starter, kaster de andre seg på leken med hyl og gledesrop. BYGGING: bygging og riving er to sider av samme sak. Like morsomt å rive ned som og bygge opp. ROLLELEK: dukker puttes ned i senger og vogner, og påføres dyner/tepper, for i neste sekund å tas opp igjen. Barn ved syklerog i sandkassa, barn som dekker bord, barn som skjenker ”kaffe” og ”faft”, barn som kjører buss/tog og som drar på butikken for å kjøpe ”is”. BORTE-TIIT-TEI LEK.

3 ROLLELEK MED DOKKER. ANNE OG TUVA SKAL LEGGE BABYENE SINE.

4 ROLLELEK. PÅ BUSSTUR. TUVA, JONAS OG BESSEM SKAL REISE OG HANDLE IS
ROLLELEK. PÅ BUSSTUR. TUVA, JONAS OG BESSEM SKAL REISE OG HANDLE IS. DE HAR PENGER I VESKA.

5 ROLLELEK I UTELEKEN. FERDINAND SKAL UT OG KJØRE TRAKTOR.

6 HEIA-HEIA-LEK. BILKJØRING FRA LEKEROMMET TIL LYSGÅRDEN
HEIA-HEIA-LEK. BILKJØRING FRA LEKEROMMET TIL LYSGÅRDEN. KJØRER ETTER HVERANDRE OG ALLE TELLER TIL TRE. STARTER PÅ LEKEROMMET, OG NÅR DE KOMMER TIL LYSGÅRDEN ”KRÆSJER” DE OPPÅ HVERANDRE. DET SAMME GJENTAS PÅ TILBAKETUREN

7 KASPER STADSVOLL VIL OGSÅ VÆRE MED, MEN TØR IKKE Å KASTE SEG UTI LEKEN TIL GUTTENE. HAN STÅR PÅ SIDELINJA OG OBSERVERER. HAN GJØR DET PÅ SIN MÅTE.

8 BYGGELEK. RIVE NED, KRÆSJE MED DET MAN HAR BYGD ELLER TØMME UT, ER LIKE MORSOMT SOM BYGGINGEN.

9 BORTE-TITT-TEI. ANNE SYNES DET ER KJEMPEMORSOMT Å GJEMME SEG BAK TØRKLE.

10 SANDER VIL OGSÅ LEKE BORTE-TITT-TEI
SANDER VIL OGSÅ LEKE BORTE-TITT-TEI. VI HOLDT PÅ MED MODELL-LEIRE, MEN SANDER SYNTES DET VAR LIKE MORSOMT Å BRUKE DUKEN TIL Å GJEMME SEG UNDER


Laste ned ppt "LEK. Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter, i trygge og utfordrende omgivelser.(barnehageloven."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google