Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt Ford GPW 212953 U.S.A. 20549020.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt Ford GPW 212953 U.S.A. 20549020."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt Ford GPW U.S.A

2 ***Kaptein*** 210 Bergsaker

3 Hjemme i garasjen har jeg en gammel Ford GPW eller Willys
Det amerikanske forsvaret ba Willys om å lage en Government P:80 Willys model. Der av GPW Tegningene kjøpte US Army av Willys Overland og ba Ford om å masseprodusere bilene. Mange av dagens Willyser er skrudd sammen av Willys deler og Ford deler om hverandre. Kun kosmetiske forskjeller. Det norske forsvaret var ikke så nøye med hvilke deler som ble brukt hvor. Bare det passet og virket.

4 Bruksområder Bilene ble brukt til alt mulig, transport av offiserer, ordonnans, mobilt artilleri, rakettbatteri, påmontert 12,7 mitraljøse, sanitet etc. De laget til og med amfibiekjøretøy. Standardutgaven var en toseter med et sete for to bak. En 2,2 liters motor med en tre trinns gearkasse med mulighet for firhjulstrekk og høy og lav gir. Den kom med mud & snow dekk. Maks fart på ca 60 mph. (På en god dag!)

5 Denne bruker jeg når det er fint vær og må da følgelig skru litt når ting går i stykker.
Det fine med disse militære bilene er, at de er enkle å skru på, samt fantastisk morsomme å kjøre! Burta: Motor tomgang: Motor gir gass:

6 Her er et bilde av motoren før endringene.
For et trenet øye ser en at det er satt på en Chevrolet dynamo fordi den gamle ikke gikk sammen med regulatoren. Generatoren var en type A og regulatoren en type B. Generator er nå bygd om til type B og fungerer sammen med regulator. Ledninger er skiftet ut. Den gamle står fortsatt i. Overgangen mellom oljepipe og matingsrør til forgasser er blokkert og lagt under bilen. For å forsøke å løse et kondensproblem. Jeg har også skiftet ut overgangen mellom luftfilter og matingsrøret til forgasseren. Det lakk.

7 Motoren sett fra venstre og høyre. (fra førersetet)
Chevrolet dynamo Slange Blokkert rør Ny slange Her kan en se de forskjellige endringene som er blitt gjort. Grunnen til endringene er at jeg har hatt problemer med grå guffe i oljepipa. Problemet er ikke vekk ennå, men det jobbes med det.

8 Motoren med nymalte deler
Jeg har malt: Luftfilter Regulator Oljepeilehus Oljefilter Generator Horn Radiator

9 Dashbord Her kan en se våpenholderen som er laget til Garand som er et halvautomatisk våpen som tok åtte skudd og laget en forrædersk lyd når det var tomt, og klipset spratt ut. Fjernlys

10 Varmeapparat Varmeapparat Indikator (lampe)
Har lagt den bort til en vippebryter.

11 Kannibalisme Willysene og GPWene ble utsatt for en utstrakt kannibalisme, hvor deler fra en Willys ble montert på en annen GPW uten omtanke på hvor de kom fra. Vi har en CJ2A motor fra `46-49, ramme fra `44 og papirer fra `45. Motoren er overhalt i `53 og satt inn i bilen av det norske forsvaret en gang etter 1953. Her er et eksempel: Willys lokk på en Ford GPW ramme.

12 Lille Willy til Herman! Svigerfar lagde denne til sin sønn for 15 år siden. Vi har påmontert bremser på den Planen var å sette en motorsagmotor i den!!!!

13 Research Jeg har gjort en hel del research på bilen. Jeg har brukt HMK forumet til Historisk Militære Kjøretøysforening. Der ble jeg tipset om en amerikansk forumside g503.com. buckaroos15 (Lloyd) på g503.com hjalp meg med å finne dato for levering (DOD). 19. Juli 1944 ved hjelp av rammenummeret på bilen, som er GPW Samtidig fikk jeg et sannsynlig registreringsnummer U.S.A Det nummeret står på sidene av panseret på bilene.

14 Motor Ut i fra støpenummeret på blokka: L – W 4 AN1-CR-N2, fant jeg ut at den trolig er produsert 30. Mars mellom 1946 og 1953. formene ble brukt mellom 1946 – 53. W 4 er trolig 4 versjon av formen. (buccaroos15) AN1 vet jeg ikke. CR står for krom (Chrome). N2 står for nikkel (Nickle). Dette har jeg fra Tom Walboldt på g503.com

15 Det er en plate slått inn på motorens venstre side som sier Red River Arsenal, Texarkana, Texas som er en militærbase. På den plata står det: Reconditioned Engine og datostemplingen er trolig som gir 10 februar Da er den overhalt av det amerikanske forsvaret. Senere sendt til Norge og ettermontert av det norske forsvaret. Når, aner jeg ikke.

16 Toppen Det betyr at det kanskje er en CJ2A eller CJ3A modell. Trolig CJ2A. Grunnen til at jeg tror at det er en CJ2A motor, er at toppen på motoren er en CJ2A modell med støpenrummer: W1. Det betyr at den trolig er produsert 20. Mai i støpeform 1. Den er identisk med CJ2A toppene fra 1946 – 49. Dette har jeg fra Cuz og Sean Collins på g503.com Dette viser vel enda bedre kannibalismen som ble utført av forsvaret.

17 Endringer For tiden foregår det en del endringer på bilen av kosmetiske og vedlikeholdsmessige grunner. Montering av generator og regulator med påfølgende bytte av viftereim. Oppmaling av svarte og grønne komponenter som, regulatorlokk, generator, horn, luftfilter, radiator, oljepeilehuset, luftmatingsrør for forgasser, oljefilter og tilhørende brakett og muligens eksospotta i sort høytemperaturs maling. Smøring av knokkelhus på begge sider, synkronisering av styringen, bytte bremselysbryter for å få bremselysene til å virke, lufte bremsene, skifte Black Out lyset på venstre forskjerm, montere kalesjefester, skifte pakning mellom forgasser og manifold, den lekker litt, fikse tankmåleren, flottøren har nok hengt seg opp, endre hoodnummer som skal på panseret, noen regiments- avdelings- og kompanimerker samt ny stjerne på panseret. Skal også legge om to dekk, siden de er litt slitte og sprukne. Bilen må flekkes litt her og der. Ikke lett å finne riktig farge. Montere sikkerhetseler i baksetet og passasjersete. Ellers kan ikke ungene være med.

18 Eiere Registrert/ mottatt inn til Norge i 1945
Registrert første gang i Norge 15. September 1949 Land Bulldoser Drift Geir Solberg Pål Håkon Amundsen Odd Martinsen Arvid Bjørnerud fikk hvite skilter på den med kjennemerkene JC14188 i Trygve Stangeland Roald G. Bergsaker


Laste ned ppt "Prosjekt Ford GPW 212953 U.S.A. 20549020."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google