Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bærer ut og inn små fotballmål, baller, henge opp pilspill, etc Passe på at utstyr benyttes rettferdig: de yngre kan leke like mye som de eldre, jenter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bærer ut og inn små fotballmål, baller, henge opp pilspill, etc Passe på at utstyr benyttes rettferdig: de yngre kan leke like mye som de eldre, jenter."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Bærer ut og inn små fotballmål, baller, henge opp pilspill, etc Passe på at utstyr benyttes rettferdig: de yngre kan leke like mye som de eldre, jenter like mye som gutter, osv.. Trivselsledere legger til rette for lek

3 Trivselsledere (TL) Det velges 1-3 gutter og 1-3 jenter fra hver klasse på 4-10.-trinn Trivselsledere velges for et halvt år av gangen. De som allerede er TL kan velges på nytt (hvis de blir nominert av klassen) Elevrådsrepresentanter kan også være TL.

4 Trivselsledernes ”arbeidstid” TL deles opp i to grupper som utfører oppgaver annenhver dag (fire dager i uka, fredag fri). TL jobber i ”storfriminuttet” TL er til stede med vest i de andre friminuttene PS: Trivselsledere som ønsker det, kan bidra mer. En tidligere trivselsleder kan også bidra.

5 Bruker synlige vester Snakker med alle Passer på de yngste Trivselsledere skal skape trygghet

6 Melder i fra om mobbing (gjerne anonymt). TL har et spesielt mandat for å gjøre dette siden de er valgt av medelever TL tar seg spesielt av dem som går alene TL melder ifra om mobbing

7 Elever som mobber kan ikke velges Elever som plager andre kan ikke velges. Det er ingen rettighet å bli trivselsleder. Eleven må vise at han / hun er grei mot alle elever.

8 Nominasjon av kandidater På elevens nominasjons- lapp står det: Når du stemmer, ber vi deg legge spesiell vekt på at kandidaten er vennlig og respektfull mot alle andre elever.

9 Lekekurs Felles lekekurs for kommunens trivselsledere i stor hall 2 ganger i året. Innhold: - Presentasjon av (nye) leker - Lekestasjoner, elevene roterer - Foredrag om å være trivselsleder (legges i lunsjen)

10 Kin ball

11

12 Golf

13

14 Bordtennis

15 Ta flagget, hesteskokast

16 Frisbee

17 Kubbespill

18 Slå på ring

19 Las Vegas, scoop

20 Trivselslederne får sitt eget hefte.

21 Utstyrsbod: utkvittering av leker…

22 … eller merkede IKEA-poser til faste TL

23 Kaste- og kulespill Pilspill med borrelås/magnet Bowling

24 Kaste- og kulespill… Kaste i bøtte Boccia

25 Kubbespill Kaste- og kulespill…

26 Kaste på boks Kaste- og kulespill…

27 Div. ballspill… Skyte / kaste ball gjennom hull

28 Div. ballspill… Kanonball med fire baller

29 Paradis og strikkhopp Flyver`n Konkurranseparadis

30 Sisten-leker Haien kommer

31 Stafetter

32 Slåball

33 Frisbee-golf

34 Gjemmeleker Boksen går

35 Bordtennis (inne eller ute)

36 Dans (inne eller ute)

37 Åpen gymsal Sjøslag Kjeglekrangel Hoppe Lus

38 Vinteraktiviteter De fleste sommerleker er også gode vinterleker Populære vinterleker: –Kanonball i snøen –Snøballkrig (med slalombriller!) –Pilspill erstattes med snøballkasting på blink –Løyper for langrenn og hoppbakker –Aking

39 Store akematter

40 Skolens akebrett

41 Kanonball i snø

42 Regulert ”Kongen på haugen”

43 Snøball på blink

44 Grave hule

45 Åpen gymsal Sjøslag Kjeglekrangel Hoppe Lus

46 Video fra Solheim skole (trykk på bildet for Youtube-video)

47

48 Kommunal ”takk-for-hjelpen-dag”, f eks kino, pizza, bowling..

49 Kulturkort De kulturelle opplevelsene skal gi inspirasjon og ideer til innsatsen i skolegården.

50 Trivselsledere oppfordres til å benytte kulturelle tilbud i nærmiljøet. De får derfor et ”VIP-kort” hos diverse kulturelle tilbydere. Kortet er ment som ”kulturell opplæring” og et ”klapp på skulderen” for innsatsen. Trivselsledere får rabatt på - Ishockey - Fotball - Håndball - Svømmehaller - Bowling - Kino - Golf - Dansekurs m.m. PS: Noe forskjell i tilbudene fra kommune til kommune. Kulturkort til lokale arrangementer

51 Positive nyheter om skolen Trivselsleder ne gir skolen positiv omtale (Foto: Romerikes Blad)

52 All info ligger på nett


Laste ned ppt "Bærer ut og inn små fotballmål, baller, henge opp pilspill, etc Passe på at utstyr benyttes rettferdig: de yngre kan leke like mye som de eldre, jenter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google