Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barna våre- det beste vi har i livet!. Gode råd om barn og spill  Sett deg inn i spillet sammen med barnet.  Sett grenser. Hvor lenge skal barnet spille?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barna våre- det beste vi har i livet!. Gode råd om barn og spill  Sett deg inn i spillet sammen med barnet.  Sett grenser. Hvor lenge skal barnet spille?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Barna våre- det beste vi har i livet!

2 Gode råd om barn og spill  Sett deg inn i spillet sammen med barnet.  Sett grenser. Hvor lenge skal barnet spille? Når skal barnet ha lov til å spille?  Overhold aldersgrensen på spillet.  Unngå å bruke ordet ”avhengighet” i samtale med barnet.  Engasjer deg i barnets liv, skap alternativer til spill.  Bidra til å gi barnet ditt et godt selvbilde og en positiv livsstil.

3 Blinkende varsellamper  De slutter med andre aktiviteter.  De kutter ut venner og sosialt liv og forsvinner inn i spillet/nettet.  De slutter å trene.  De skulker skolen, dropper lekser og mister eksamen.  De dukker ikke opp til måltider.  De spiller/er på nett om natten og sover om dagen.  De prøver å slutte/trappe ned, men får det ikke til.  Foreldrene får søvnproblemer fordi de er urolige over spillingen/nettbruken.  Familien begynner å streve på grunn av spillingen.

4 Hvordan er vårt nye barnesyn?  Curlingforeldre  Servicebarn  tempobarn  Forhandlerbarn  Hvor kommer ”masunger” fra?

5 Kommunikasjon Barnet har sitt hjørne De voksne har sine hjørner i trekanten V V B VV

6 Hvilken foreldrestil har du?  Autoritær foreldrestil  Myndig foreldrestil  Ettergivende foreldrestil  Inkonsekvent foreldrestil  Hotell i særklasse, foreldrestil med omfattende tilrettelegging (Curling)

7 Hvordan er voksne voksne?  Hvordan løser vi konflikter?  Hvordan setter vi grenser? Planlegger vi det? Samsnakker vi om det?  Hvordan gir vi ros? Oppmuntrer vi det som er positivt?  Har vi styrke til å stå i motvind?  Har vi noen å stå sammen med?  Hva sier statistikken om hvordan vi lever?

8 Fire grunnleggende spørsmål:  1. Hvem er barnet/ungdommen din sammen med?  2. Hvor er barnet?  3. Hva gjør barnet?  4. Når kommer han/hun hjem?  Har du svaret, har du oversikt!

9 Bestemors lov: - Ta barnet/ungdommen din på fersken i ”å gjøre noe bra”!


Laste ned ppt "Barna våre- det beste vi har i livet!. Gode råd om barn og spill  Sett deg inn i spillet sammen med barnet.  Sett grenser. Hvor lenge skal barnet spille?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google