Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017
Velkommen til nytt barnehageår! Vi håper dere har hatt en fin sommerferie, alle sammen Denne utgaven av månedsbrevet er i stor grad et informasjons- brev om hva som skjer på avdelingen denne måneden. Personalsituasjonen dette året… Nina fortsetter i 80% stilling, dette året har hun fri på onsdager. Planen er at Marzena skal dekke de resterende 20%, men pga. personalbehov på andre avdelinger er det foreløpig uklart når hun kommer til oss. Aysel er tilbake hos oss, etter 1 år hos de små. Hun har en 100% stilling, men siden hun nå skal i gang med siste år på barnehagelærerutdanningen vil hun i perioder ha permisjon i forbindelse med forelesninger og praksis. Trolig vil Hafifa være vikar når Aysel er borte. Siv Tove fortsetter som pedagogisk leder i 100% stilling. Videre fortsetter Karoline hos oss, foreløpig 60%, og Selda kommer til oss ca. 40%. De er ansatt ved Ressurssenter for styrket barnehagetilbud, og skal følge 2 barn på avdelingen. Blir det endringer i personalsituasjonen, vil dere få info om dette.

2 Alle de små Tyrihansene da….
Vi har sendt avgårde 5 spente gutter til skolen, Hugo, Sudais, Deniz, Trond Ivar og Stefanos. Og vi skal i løpet av de 2 neste ukene ønske 5 nye barn velkomne. Maria, lillesøsteren til Elias, og Qie, lillesøsteren til Run begynner denne uken. Neste uke kommer Nojus Kajus og Selma til oss. Vi er glade for at Elias, Victoria, Odin, Theodor, Loke, Run, Maja, Magdalena, Oliwia, Elieta, Zara og Suha fortsetter hos oss! Hva er så fokuset vårt denne måneden… August vil være preget av tilvenning av de nye barna, de skal bli kjent med, og trygge på barn, voksne og ny barnehagetilværelse. Videre skal de «gamle» barna føle seg ivaretatt og trygge, og få sjans til bli kjent med de nye barna. Når nye barn begynner på avdelingen endres gruppedynamikken. Nye vennskap dannes og barna får ofte en annen rolle enn de har hatt tidligere. Man er den plutselig den eldste, eller man er ikke lenger «det nye barnet». Vi må derfor gi alle barna rom og tid til å finne plassen sin i gruppa, og være tilstede dersom barna har behov for hjelp og støtte i denne overgangen.

3 Vi har foreløpig ikke lagt en plan for
faste opplegg, fordi for å kunne gjøre det må først det praktiske være på plass, som møtetider o.l. Vi kommer tilbake med ukeplan når denne er fastsatt. Men allerede nå begynner vi med fokus på vennskap. Vi vil observere barna slik at vi i best mulig grad kan hjelpe dem Med å danne gode relasjoner, og vi vil veilede de barna som har behov for støtte i denne prosessen. Dette er noe vi jobber med gjennom hele året, og det er naturlig i denne sammenhengen å trekke inn språk/ kommunikasjon, følelser, ulike former for aktiviteter, osv. I denne sammenhengen, som i alle andre, er vi avhengige av at dere foreldre forteller oss hvordan barna sier de har det i barnehagen, hva de liker å holde på med, hva de strever med, osv. Tilslutt ting å huske på… *Barnehagen er stengt fredag 18. august. *Barna må ha med mat til frokost og lunsj fram til 1. september. Drikke får de i barnehagen. *Dere må smøre barna med solkrem på morgenen, vi smører etter behov i løpet av dagen. *Ring eller send SMS til nr dersom barnet ditt skal ha fri, er syk, eller kommer etter kl Ha en fin augustmåned! Aysel, Nina, Karoline, Selda og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google