Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ABC Enterprise og Cerebrum ● Hva er ABC Enterprise? ● Modularisert utvikling ● ABC kontra IMS Enterprise.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ABC Enterprise og Cerebrum ● Hva er ABC Enterprise? ● Modularisert utvikling ● ABC kontra IMS Enterprise."— Utskrift av presentasjonen:

1 ABC Enterprise og Cerebrum ● Hva er ABC Enterprise? ● Modularisert utvikling ● ABC kontra IMS Enterprise

2 ABC Enterprise og Cerebrum Hva er ABC Enterprise? ● ABC Enterprise er et XML skjema for å utveksle data mellom kildesystemer. ● Laget for å transportere data mellom et Autoritativt Administrativt System og et BAS. ● Ikke tiltenkt å bare støtte ett kildesystem eller BAS, men heller være et felles skjema som flere kan bruke.

3 ABC Enterprise og Cerebrum Hva har dette med Cerebrum å gjøre? ● Egentlig ingenting, men: ● Cerebrum mangler felles importkilder. ● Alle importer i dag er knyttet opp mot høyere utdanning og er komplekse og lite fleksible. ● Utviklingen har vært at man lager spesialskript for importer man har laget. (import_FS, _LT, SAP?) ● import_ABC_Enterprise er også et skript laget for å spesialimportere nettopp ABC Enterprise, men implementerer en del “nye” ideer.

4 ABC Enterprise og Cerebrum Modul-baserte programmer ABC importen i Cerebrum er bygget opp av flere sett med klasser og sin egen Factory. Dette er gjort for å lett kunne skrive 'Mixins' til ABC importen. Faktisk er ABC importen så modularisert at man kan erstatte delen som dytter data inn i Cerebrum med for eksempel eksport til et annet XML format. xml2object AB C object2cerebru m Cerebrum ob j

5 ABC Enterprise og Cerebrum Modul-baserte programmer ● Fordeler: Enkelt å gjøre utvidelser som er spesifikke for en institusjon. Deler av programmer kan brukes i andre programmer. Mixins er tøft! :) ● Ulemper: Kompleksitet Mangler en del kjøreregler for hvordan man gjør dette. Vanskeliggjør event-basert oppdatering?

6 ABC Enterprise og Cerebrum IMS Enterprise kan støtte det meste ABC Enterprise støtter, men ikke alt. Det samme gjelder ABC kontra IMS. De to implementasjonene har en forskjellig tilnærming til å representere data, samt å lage relasjoner mellom dem. I IMS så er det hovedsaklig tre bestanddeler; Person, Gruppe og Medlemskap. I ABC så er det Organisasjon, dens Organisasjonsenheter, Personer, Grupper og Relasjoner. I IMS så oppererer man med relasjoner også inne i Person og Gruppe, mens i ABC så er Relasjoner det eneste stedet det forekommer relasjoner som roller og medlemskap. IMS tillater svært komplekse relasjoner, men man må parse dokumentet for å se at slike koplekse realsjoner finnes. I ABC vil relasjoner kunne være komplekse, men bindingene mellom entiteter vil være definert i. IMS Enterprise: - pro: ● Velkjent. ● Mye brukt i utdanningssektoren. ● Stort sett med atributter som gir mulighet for å uttrykke et bredt datasett. ● Godt dokumentert - con: ● Nærmest umulig å "støtte" IMS. Datasettet er for stort. ● Bruken av IMS er veldig forskjellig pga. mulighetene. ● Visse relasjoner er ikke godt definerte(Organisasjon primært). ABC Enterprise: - pro: ● Strengt system for å uttrykke egenskaper. ● Enkelt datasett for å presse data inn i et definert system. ● Deler av skjemaet er svært dynamisk for å uttrykke relasjoner. ● Utvidelser er planlagt når behovet er avdekket. - con: ● Mangler i skjemaet gjør at visse data ikke kan uttrykkes. ● Dynamiske deler av skjemaet er komplekse og kan være vanskelige å uttrykke. ● "Tynn" dokumentasjon

7 ABC Enterprise og Cerebrum Mer informasjon: ABC Enterprise: http://www.uninettabc.no/?p=publikasjoner&sub=abc-enterprise Modularisert programmering: cerebrum/Cerebrum/modules/abcenterprise/ (dokumentasjon rundt dette er mangelfull) IMS Enterprise: http://www.imsglobal.org/enterprise/index.html

8 ABC Enterprise og Cerebrum


Laste ned ppt "ABC Enterprise og Cerebrum ● Hva er ABC Enterprise? ● Modularisert utvikling ● ABC kontra IMS Enterprise."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google