Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor studentene elsker Trondheim og NTNU, og hvordan få kjærligheten til å vare. André Almås Christiansen NTNU-student og nestleder i Norsk studentorganisasjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor studentene elsker Trondheim og NTNU, og hvordan få kjærligheten til å vare. André Almås Christiansen NTNU-student og nestleder i Norsk studentorganisasjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor studentene elsker Trondheim og NTNU, og hvordan få kjærligheten til å vare. André Almås Christiansen NTNU-student og nestleder i Norsk studentorganisasjon

2 Avgrensning Målsetning: 1.Gi inspirasjon til diskusjon på de tingene studentene er engasjert i. 2.Få dere til å huske at studentene er en lagspiller, ikke en motstander Hvordan: Jeg skal ta tak i kjente faktorer og peke på hva som må ivaretas, utvikles eller forbedres.

3 95-kullet kommer! De har ikke engang opplevd Lillehammer-OL! MEN, de er født samtidig som Windows 95, og konfirmert med en iPad på gavebordet.

4 Forventning 1 NTNUs identitet må inspirere!

5 Forventning 2 Studenter ønsker ingen revolusjon JISC-Undersøkelse om unges forventninger til høyere utdanning: “The traditional methods of teacher/pupil learning seem neither hierarchical nor outmoded to them” NOKUTs Kvalitetsbarometer 2011 «Det er i hovedsak rimelig godt samsvar mellom lærernes og studentenes vurdering av undervisnings og arbeidsformer» «Det vi kan kalle “tradisjonelle” undervisnings- og arbeidsformer (forelesning, seminar med lærer, individuelt skriftlig arbeid) vurderes helt klart som mer læringseffektive» «Studentene er, om noe, enda mer tradisjonelle i sine valg enn lærerne.»

6 Ikke overse de tingene man gjør bra!

7 Forventning 3 Holdningen må være: Teknologi gir muligheter, ikke utfordringer Heltid eller deltid? Kanskje mer fleksistudenter?

8 Forventning 4 Tverrfaglighet må gis handlingsrom, ikke tvangstrøye

9 Forventning 5 Kunnskap bør av natur krysse landegrenser.

10 Forventning 6 Se og inkluder studentene i fagmiljøet - De får delta i et team med andre akademikere, artikulere problemstillinger og presentere arbeidet sitt for andre. Slik man gjør i den virkelige verden, sier Jill Walker Scott Rettberg (Gjør studenter til forskere, På Høyden, 2012)

11 Forventning 7 Gi studentene kunnskapen, men mer viktig, verktøyene til å møte morgendagens arbeidsliv Men alle bør bli spurt: Hvem vil du bli, hva vil du bli og hvorfor vil du bli det?

12 Forventning 8 Dannelsesoppdraget til universitetet skal være tydelig!

13 Forventning 9 NTNU skal bidra til at Trondheim er den beste studentbyen i Norden!

14 Forventningsmismatch? Nei Høye forventninger, men slik jeg tolker det i stor grad sammenfallende. Oppsummert: Mer av det man er gode på. Sterk og tydelig holdning og identitet Inkludering av studenter i både studier og forskning. Tenk helhetlig om studentene. Studenter trenger å fylle alle ballasttankene for å gå ut i livet «i balanse». Studier, frivillighet, sosialt og arbeid. Studentene er «kritisk tenkende», men unge, nysgjerrige og kunnskapsjagende. Spill på lag!

15 La 95-kullet bare komme!


Laste ned ppt "Hvorfor studentene elsker Trondheim og NTNU, og hvordan få kjærligheten til å vare. André Almås Christiansen NTNU-student og nestleder i Norsk studentorganisasjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google