Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

​Før/ettertest 7. trinn ​Tilegne og behandle Rammeverket TONE - kildekritikk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "​Før/ettertest 7. trinn ​Tilegne og behandle Rammeverket TONE - kildekritikk."— Utskrift av presentasjonen:

1 ​Før/ettertest 7. trinn ​Tilegne og behandle Rammeverket TONE - kildekritikk

2 Kartlegging ved håndsopprekking ​Jeg kjenner til rammeverket TONE og hva bokstavene står for

3 Kartlegging ved håndsopprekking Jeg sjekker troverdighet på informasjon gjennom å sammenligne flere nettsider

4 Diskusjon; Hvor mange steder i denne teksten bør du være kildekritisk? ​Forskning har tidligere vist at det å spise gulrøtter er sunt. Eksperter sier nå at dette ikke er tilfelle, og viser til uttalelser fra en gruppe personer som var med i et forsøk hvor dette ble bevist.

5 Diskusjon; Hvorfor vil to personer ofte få ulike søketreff selv om de søker etter det samme? De vil også få ulike annonser presentert på nettsiden - hva kan det komme av?

6 Diskusjon; Du skal finne navnet på nissens reinsdyr og har funnet fram til en Wikipediaside om rein. Et utdrag under. Vurder teksten med å bruke TONE. ​Rein (Rangifer tarandus) kalles også reinsdyr og karibu (amerikansk rein) og er et hjortedyr som lever i de nordligste landområdene på jorda, der de er godt tilpasset de ekstreme kulde- og snøforholdene som kan råde på vinterstid. Reinsdyret skiller seg fra andre hjortedyr ved at både bukkene (hannene) og simlene (hunnene) utvikler gevir.karibuhjortedyr nordligstejordakuldesnøforholdene vinterstid gevir ​Rein finnes opprinnelig bare på den nordlige halvkule. I dag er rein naturlig utbredt i Canada, Alaska, Norge, Finland, det tidligere Sovjetunionen og Kina, samt på Svalbard og Grønland. I tillegg er det satt ut rein blant annet på Sør-Georgia i Antarktis og på Island. Verdensbestanden ble i 1986 estimert til å være omkring 3,3–3,9 millioner dyr (Williams & Heard, 1986 [3] ), men da er ikke tamreinstammen talt med.den nordlige halvkuleSovjetunionenSør-GeorgiaAntarktisIsland1986 [3]

7 Diskusjon; Mange unge bloggere, såkalt rosabloggere, skriver om helsekost og gir råd om dietter og trening. ​Hvordan vil dere vurdere denne type informasjon med TONE?

8 Diskusjon; Du er redaktør av skoleavisa og får høre at en av lærerne har blitt tatt i fartskontroll og fått stor bot. Du får bekreftet at dette er sant. Læreren underviser også i trafikalt grunnkurs for de som går siste året på ungdomsskolen Bør du skrive om dette i skoleavisa? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvordan vil du vurdere et slikt innlegg med TONE.

9 Diskusjon; Det har vært en trend at man legger ut bilder av syklig slanke kropper ut på bildedelingstjenester og blogger. ​Hvorfor tror dere mange mener at dette er svært uheldig?

10 Diskusjon; det finnes noen nettsider som man skal være spesielt kritiske til innholdet på, for eksempel ekstremistsider, skadelig slanking (pro- ana), sider som fremmer rasisme og diskriminering og sider som handler om rusmisbruk og hjelp til selvmord. Hvorfor tror dere disse gruppene mener Internett er en god mediekanal for dem? Hvorfor tror dere man skal være spesielt kildekritiske til disse sidene? På hvilke måter tror dere slike sider kan påvirke andre mennesker?


Laste ned ppt "​Før/ettertest 7. trinn ​Tilegne og behandle Rammeverket TONE - kildekritikk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google