Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valg av programfag Hvordan gjøre dette i iSkole Foto: Kjell Hansen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valg av programfag Hvordan gjøre dette i iSkole Foto: Kjell Hansen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Valg av programfag Hvordan gjøre dette i iSkole Foto: Kjell Hansen

2 Valg av programfag –skjer elektronisk via iSkole Logg deg inn på iSkole.net Du skal nå gjøre dine programfagsvalg for neste skoleår. For elevene ved studiespesialisering u/formgivingsfag får valgene konsekvenser også for Vg 3. Du klikker på «Programfag» i menyen til venstre for å få tilgang til «valgmenyen».

3 Valg av programfag Du skal ikke velge 2. fremmedspråk. Fr.språk er obligatorisk på SF og kan ikke velges bort. OBS! de som skal ha 2.fr.språk på Vg3 vil få 5 timer færre til valg av programfag. Det er kun fremmedspråkene du har mulighet for å velge som vil være «klikkbare». Er du ferdig med I-språk etter Vg 2, kan du velge II-språk på Vg 3. Du vil da få et ½ tilleggspoeng for dette når du skal søke videre til høyere studier. Dette må i så fall avtales med avdelingsleder. Fagene du kan velge vil være «klikkbare».

4 Valg av programfag Et annet ord for «Uspesifisert programfag» er «Valgfrie programfag». Du som IKKE velger fordypning i matematikk, R1 eller S1, skal heller ikke velge matematikk. (Skal i stedet ha obligatorisk Mat 2P på Vg2).Dette faget blir lagt på når vi har oversikten over hvem som har valgt hva. Elever som går ID, MD og STFO kan kun velge fag fra blokk 3 og blokk 4. Dette har med timeplantekniske ting å gjøre. Elever som går ST skal velge tre fag. To av dem skal du også ha på Vg 3. Husk at de gjennomgående fagene dine må være innen det programområdet du velger - enten Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi

5 Valg av programfag Når du velger fag må du forholde deg til det blokkskjemaet du har fått utdelt og velge fag i den blokka. OBS! Bildet under er bare et eksempel hentet fra et annet år. Ikke sikkert at radioknappene for fagene står i samme blokk nå. Du kan kun gjøre ett valg i hver blokk. Velger du nytt valg i blokka, er det ditt siste valg som blir stående, se neste bilde

6 Valg av programfag Har du først valgt REA3014 Informasjonsteknologi 1 (Blokk 1), kan du ikke velge REA3011 Kjemi 1 i samme blokk (Blokk 1). Velger du Kjemi 1 i samme blokk, er det ditt siste valg i blokka som blir stående!! OBS! Bildet over er et eksempel hentet fra et annet skoleår. Ikke sikkert at radioknappene i årets skjema står på samme plass.

7 Spesielt for elever ved studiespesialisering u/formgivingsfag Husk at du skal ha to gjennomgående fag, enten fra Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi. Det betyr at valgene du gjør for Vg 2 får konsekvenser for Vg 3. Du skal til sammen velge tre programfag. Velger du Realfaglig eller Samfunnsfaglig matematikk må du i tillegg velge Teknologi og forskningslære X (TFX) eller du må velge ett annet programfag.( Minimum 18 t må velges) Uspesifiserte programfag kan altså ikke tas som gjennomgående fag for tilfredsstille kravet til fagkombinasjon og vitnemål/studiekompetanse.

8 Faget SAM3016 Sosialkunnskap har skolen valgt å definere til elever på Vg 3 som allerede har SAM3019 Sosiologi og sosialantropologi. Dette har vi gjort for å sikre at disse elevene får to gjennomgående fag. Fag hvor det står Vg 3 under «Nivå» er i utgangspunket bare for elever som skal gå Vg 3. Når du har gjort valgene dine må du huske å lagre. Du kan gå inn og endre på valgene dine så lenge valgperioden er åpen (15.02.-19.02. 2016) Ha et godt fagvalg!


Laste ned ppt "Valg av programfag Hvordan gjøre dette i iSkole Foto: Kjell Hansen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google