Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Internasjonal Sveiser !.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Internasjonal Sveiser !."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Internasjonal Sveiser !

2 Dette er et læremiddel og
ressurs for opplæring i sveising som bygger på retningslinjer fra den internasjonale standarden International Welder (IW)

3 Dette læremiddelet er bygget opp rundt det en kaller Welding Procedure Specification, eller WPS. På norsk vil det si en sveise- prosedyrespesifikasjon. Til høyre ser du hvordan en WPS kan se ut:

4 En WPS er en instruksjon til sveiseren som beskriver
hvordan sveisearbeidet skal skal gjennomføres, f.eks.: Sveisemetoder Skisse over arbeidet Sveiseteknikk Sveisestilling Standard som skal følges Parameter og verdier som skal brukes (varme, strøm, spenning, sveisehastighet osv.)

5 Til høgre ser du den WPS’en
som du vil møte i dette lære- middelet og som du også vil kjenne igjen som en praktisk øving. I tillegg til å beskrive sveise- arbeidet, så inneholder dette skjemaet noe mer.

6 Skjemaet kan brukes som en
ressurs når en i arbeids- prosessen møter på begreper og problem en ikke forstår. Skjemaet er laget slik at du kan trykke på begrepene og komme videre til en utredning av det spesielle begrepet. Det får en hjelpende funksjon.

7 Dersom du for eksempel lurer på begrepet
Sveisestillinger går du inn i skjemaet og trykker på begrepet i skjemaet

8 Du vil da få vite hva en sveise- stilling er. I dette tilfelle får du
Sveisestillinger (Fra NS-EN 287-1: 1992+A1) Figur 1 – Sveisestillinger for plate Figure 1 – Welding positions for plates Du vil da få vite hva en sveise- stilling er. I dette tilfelle får du et utklipp fra standarden, som beskriver sveisestillinger på plate.

9 Hvis du for eksempel hadde
trykket på begrepet Strøm vil du kunne fått fram dette:

10 Ellers så er læremiddelet delt inn i fire deler:
1. Introduksjon Beskriver hvordan læremiddelet fungerer og er bygget opp 2. Teori Gjennomgår teori og krav som hører til International Welder 3. Praktiske øvelser og tester Inneholder tre sveisestillinger MMA, TIG, MIG/MAG med praktiske øvinger og tester (WPS’er). 4. Ressurser Inneholder ressurser for lærer og elev. Disse er simulerings- program, cases og egne WPS-skjema som kan fylles ut.

11 Huskeliste for å finne frem i Internasjonal Sveiser:
For å finne frem til oversikt over den teorien som Internasjonal Sveiser omhandler Se Teori For å finne ut hvordan læremiddelet er bygget opp Se ”Om læremiddelet Se Hjelp – Organisasjonskart For å finne praktiske øvelser/tester – WPS Se MMA-sveis – Praktiske øvelser og tester For assistanse Se Hjelp Spør lærer

12 LYKKE TIL ! Vel, det var en kort introduksjon til læremiddelet.
For mer informasjon se introduksjonssidene eller bruk hjelpsidene. LYKKE TIL ! Videre >>


Laste ned ppt "Velkommen til Internasjonal Sveiser !."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google