Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Mat og husholdning gjennom tre generasjoner
Karin Vatn
2
Karin Født i 1939 på Helgøya Husstellærer fra Stabekk 1963
Lærer i grunnskolen til 1979 Videreutdanning og lærer i vg. skole Bistandsarbeid Afrika OL-prosjektet ”Mat til tusen” Reform -94, videreutdanning Prosjekt ”Matmangfold” - kokebok
3
Mors kjøkken Naturalhusholdning Selvberging, noe ferdigvare
Konservering/oppbevaring De første kjøleskap, komfyr Husmorskoler og undervisning for jenter i folkeskolen
4
Min generasjon Kjøleskap, fryser Kvinner begynner å jobbe
Handelshusholdning Spesialforretninger Noen nye matvarer Fortsatt husmorskoler og undervisning i folkeskole/ungdomsskole
5
Mine barns generasjon Alle kvinner jobber - mannen handler matvarer også Kjedebutikker og ferdigmat ”Dag-til-dag”innkjøp Rikt utvalg av matvarer fra hele verden – endret kosthold Mangfoldig/internasjonal befolkning Bosetting i sentrale strøk Endring av skoleplaner
6
Mine barnebarns generasjon
Klasseskille i matkulturen og helse – tilgang til informasjon og kunnskap? Økologi og bærekraft? Fedme-epedemi?
7
Håp for framtida Undervisningen oppgraderes Lukte, smake, føle
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.