Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Salgsteknikker & Sosial media

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Salgsteknikker & Sosial media"— Utskrift av presentasjonen:

1 Salgsteknikker & Sosial media
1 juni 2011 Velkommen Salgsteknikker & Sosial media

2 Vær ÆRLIG Det finnes ikke noe fasit på salg, vær deg selv og vær ærlig
og finn din egen stil

3 Presentasjon Lag en enkel kort presentasjon (PDF)
Vis den til kollegaer, familie eller venner for ærlige tilbakemeldinger Oppdater den regelmessig Ha den tilgjengelig ved besøk og telefonkontakt

4 Punsjline / Slagord Sannsynligvis den eneste brusen som ikke hjelper på annet enn tørsten - Et godt slagord bør ha en dobbeltbetydning, må være kort og presis, og skal gjerne være tilsatt litt humor og et ordspill

5 Speil kunden Møt din kunde som han møter deg!
Hvordan skal du få en kunde til å like deg?

6 80 - 20 regelen Hvem sin tid bruker du? Hvem skal du selge til?
Hvem bør snakke lengst?

7 20 sekunder Klare du å presentere deg på 20 sekunder?
Forklaringer til kunden, kan være lenger...

8 Relasjonsbygging Gode relasjoner bygger på tillitt og bygges over tid
Skap et relasjonskart og en relasjonsplan Skape ”prosess” som resulterer i effektive relasjoner Spørsmål er mest effektive i relasjonsbygging, og hvordan stiller vi dem for å få gode svar? Sikrer vi oss at våre relasjoner er sterkere enn konkurrentenes. Sikre at kunden og ressurspersoner ringer oss og ikke andre.

9 Finn kunden

10 Oppsummer Still godt forbredt og til rett tid (+- 5min) Skap trygghet
Smil Fast håndtrykk Øye kontakt Du er ikke viktig. Kunden er viktig! Vis at du er interessert. Lytt mer enn du prater. Ta det kunden sier seriøst. De første sekunden av samtalen/møtet er ofte avgjørende for om du selger ikke. Kunden kjøper ofte deg før produktet/tjenesten OG fokuser på positive ting. Skryt av kunden, men ikke overdriv Snakk ikke negativt om konkurrenten dine Ville du kjøpt av en du ikke liker?

11 Wikipedia Wikipedia er både et leksikon og et online- samfunn. Her bør du oppdatere informasjon om deres butikk / firma. Informasjon herfra kommer langt opp på google.

12 Youtube Er nettsted der du som bruker kan laste opp og vise / dele dine videoklipp. OBS: når du laster opp dine videoklipp, er det YouTube som eier dine videoene!

13 Twitter Er nesten som facebook men du trenger ikke å være venn får å se hva andre skriver. Twitter er gratis og registere seg på.

14 Blogg.no Tusenvis av mennesker blogger hver eneste dag.
Et nytt og spennende media som gir rask og gode resultater. F.eks. Blogg samler inn 250, 500 eller pers. som blogger om ditt produkt.

15 facebook Har over 1,2 millioner besøkende daglig.
Lag din egen facebook side og publisher dine budskaper. Mulighet for å kjøre målrettet kampanje, etter kjønn, alder, postadresse osv…


Laste ned ppt "Salgsteknikker & Sosial media"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google