Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Personsikkerhet Personer har behov for trygghet i en nødsituasjon. Er man ute av syne eller hørselsrekkevidde for andre mennesker krever dette ekstra.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Personsikkerhet Personer har behov for trygghet i en nødsituasjon. Er man ute av syne eller hørselsrekkevidde for andre mennesker krever dette ekstra."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Personsikkerhet Personer har behov for trygghet i en nødsituasjon. Er man ute av syne eller hørselsrekkevidde for andre mennesker krever dette ekstra oppmerksomhet!

3 Hva kan gjøres for å skape trygghet ? • My-Bodyguard er et konsept for personer som har behov for trygghet. • Konseptet sender nødsignal til redningsetater. • Nødsignalet kan utløses ved å trykke en eller to knapper. • Hvis brukeren ikke lenger er i stand til å gjøre dette manuelt, for eksempel ved bevisstløshet vil nødsignal sendes automatisk ved hjelp av en forhåndsdefinert bevegelsessensor. Dette konseptet kalles “Man Down”.

4 Teknikken My-Bodyguard Tekniske spesifikasjoner: • Størrelse 84x75x32 mm. • Vekt 165 g. • Operasjonstid 24 timer. • IP kode 54 støvtett og sprutsikker. • GPS 20 kanals mottaker. • GSM dual band 900/1800 Mhz. • 2.4 Ghz sender / mottaker ZigBit. • Kan bestilles EX Godkjent.

5 GSM Nettverk utendørs: My-Bodyguard bruker GSM nettverket til å sende nødsamtaler. Det er viktig at det er GSM dekning på alle lokasjoner ute hvor personer er alene. GSM Nettverk innendørs: Det er også viktig at det er god GSM dekning innendørs. Hvis det er dårlig GSM dekning innendørs kan dette løses med GSM forsterkere, et tilbud kan gis. Hvis en person er alene i områder hvor det ikke er GSM dekning i mer enn forhåndsdefinert tid vil dette bli rapportert som en alarm.

6 Alarmmottak Alarmmottak spiller en viktig rolle for et godt fungerende system. Alarmmottaket kan løses på forskjellige måter: • Bedriftens egne vaktsystemer. • Et eksternt vaktselskap. • Direkte mot 110, 112 og 113 alarmsentral. • Kollegaer (ved bruk av PDA, Tablet PC, Smarttelefon o.l.). • Dette er grunnleggende for å være sikker på at en innkommende alarm håndteres riktig. Viktig informasjon og hjelp sendes til redningstjenesten i felten.

7 Nødmeldinger kan formidles på flere måter til hjelpere i felten: • Ringe forskjellige redningstjenester. • Først sende en SMS/E-Post og deretter ringe redningstjeneste for å sjekke. • En kartlink med posisjon og brukerdata kan sendes direkte til redningstjenste. • Det kan settes opp en link mellom din alarmpost og en sentralisert alarmsentral. • Enheten kan settes opp til å sende en automatisk opplest nødmelding direkte til 112 nødnummer. Nødmeldinger

8 Når en alarm er gitt er det viktig at korrekt informasjon blir sendt til redningstjenste så fort som mulig. Utendørs kalkuleres posisjonen til personen i nød ved bruk av GPS. Innenfor lukkede områder og gjerder kan adresser ofte være feil. De riktige adressene bør legges til separat i din database. Korrekt informasjon

9 Det gulmerkede området er forretningsadressen 7496 AG Eeftinkstraat 4 Hengevelde, Nederland. Når du forespør en posisjon ved den grønne pilen i Google Maps er adressen du får De Klomp 22, som er lokasjonen hvor den røde pilen peker.

10 GPS virker ikke innendørs! Derfor må tiltak iverksettes dersom en person oppholder seg innendørs. Det er forskjellige måter å gjøre dette på:

11 I kombinasjon med My-Bodyguard kan en Ibuttonreader benyttes. Ibuttons plasseres på lokasjoner og defineres i kartverk. Ved avlesing av Ibuttons sendes posisjonen via My-Bodyguard. Denne metoden benyttes av vaktselskaper, vaskebyråer og hoteller etc. Rapporter kan hentes ut for dokumentasjon. Samtidig vil brukerens innendørs lokasjon være kjent i tilfelle nød. +

12 Sist kjente GPS lokasjon hvor personen har befunnet seg rapporteres i tilfelle nød. Denne løsningen anbefales ikke da den kan være unøyaktig.

13 Ved bruk av beacons som automatisk registrerer hvor personen befinner seg. Beacons posisjon er forhåndsdefinert i kartverket. Denne metoden benyttes av bedrifter for å gi personell trygghet og sikkerhet ved alenearbeid. +

14 Personvern Personvern ved sporing av personer er viktig! • My-Bodyguard er satt opp som standard med sporing i sanntid. Det vil si at personer som bærer enheten kun kan spores når alarmknapper trykkes inn av brukeren selv. • Vaktselskaper og andre yrkesgrupper som har behov for dokumentasjon kan velge å få enhetene satt opp med konstant sporing. I slike yrkesgrupper er dette en del av jobben og er akseptert av brukerne.

15 Personen kan sende forskjellige typer alarmer, avhengig av type nød. Alarm med høyest prioritet sendes ved å trykke både den røde og grønne knappen samtidig. Det kan være forskjellige måter det ønskes å reagere: Politi Ambulanse Brannvesen Bedriftsvern Egen sikkerhetstjeneste Kollegaer Alarmtyper

16 Alarm med lavere prioritet aktiviseres ved å trykke den røde knappen (f.eks ved behov for assistanse o.l.). Det kan være forskjellige måter det ønskes å reagere: Bedriftsvern Egen sikkerhetstjeneste Kollegaer Familie Venner

17 Alarm ved ikke bevegelse “man down”. Man Down betyr at personen ikke er i stand til å trykke på alarmknappene selv. En alarm sendes automatisk etter forhåndsdefinert tid. Det kan være forskjellige måter det ønskes å reagere: Bedriftsvern Egen sikkerhetstjeneste Kollegaer Familie Venner Først bruker (vibrasjon), så andre

18 Web applikasjon Alarmmottak foregår over den web baserte applikasjonen SmartTrack:

19 SmartTrack skreddersys etter kundens behov. Her er et eksempel på et såkalt «Map Overlay» hvor kundens bygningstegninger legges til i kartverket: Din leverandør vil gjøre deg kjent med mulighetene.

20 Organisatorisk For et velfungerende konsept må det organiseres! Support og riktig hjelp til sluttbrukeren er meget viktig!

21 Konseptet My-Bodyguard Konseptet My-Bodyguard er et samarbeid mellom utstyrsleverandør Elkotek Sikkerhet AS og Telenor Objects AS. Telenor Objects er utvikler og leverandør av web klienten SmartTrack som kan skreddersys etter kundens behov. My-Bodyguard konseptet er utviklet og gjennomprøvet i Nederland av selskapet X-Guard bv. Med over 10 års erfaring har systemet utviklet seg til å bli unikt i sitt slag og brukes i stor skala av bedrifter og redningsetater.

22 Konseptet My-Bodyguard kan i tillegg skreddersys med objektsporings enheter, fotlenker etc. Alle enheter kommuniserer med hverandre og brukervennlighet og fleksibiliteten i systemet er meget gjennomtenkt. For mer info besøk hjemmesiden til produktet: www.my-bodyguard.no Muligheter

23 Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Personsikkerhet Personer har behov for trygghet i en nødsituasjon. Er man ute av syne eller hørselsrekkevidde for andre mennesker krever dette ekstra."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google