Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Faglig ekskursjon Voss –

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Faglig ekskursjon Voss –"— Utskrift av presentasjonen:

1 Faglig ekskursjon Voss 2011 19.06 – 21.06.2011
Årets signingsferd hadde 3 hovedmål: Erfaringsutveksling med Voss tekniske fagskule Synfaring Vangstunnellen Orientering og synfaring av Hardangerbrua under bygging. Deltakere: Einar Myrhaugen Aksel Budsberg Max Waldow Arne Dag Hertervik her sammen med våre venner på Voss tekniske fagskule Ivar Magne Flatabø Kai Hysing John Aas. Standsmessig innkvartering på Fleischers hotell i bakgrunnen.

2 Synfaring av Vangstunnellen.
Mandag morgen kl ble vi møtt av Flatabø og Co utfor hotellet for å gi oss i veg til fots til Vangstunnellen, kort spasertur på ca. 5 minutter. Vangstunnellen bygges under eksisterende jernbane og fortsetter gjennom Vangsnuten. Dette gir ekstra konstruktive utfordringer grunnet jernbane, overliggende bebyggelse, problematisk fjell Og andre trafikale problemer som må løses. Gutta boys med byggeleder Bjarne Løne Før avgang inn i tunnelen.

3 En fotokollage av vandringen inne i tunnelen.
3D skisse av rundkjøring og tunnellåpning. På veg inn i betongkulverten Sikt tilbake ut tunnelen.

4 Overgang til sirkeltverrsnitt
Støping av fundament. Forskaling sirkeltverrsnitt Heising forskalingselement Rett vegg

5 Skjøtemuffer til videreføring av betongdekke rektangulær kulvert
Under jernbanespor. Armering av ekstra forsterkingsbuer betong Under bebyggelse. Skjøtejern klar Fjellbolter før og etter montering

6 Etter en god gjennomgang av Vangstunnellen, gikk turen opp til Voss tekniske fagskule
hvor deilig lunsj ble servert i skolens kantine. Etter en kort omvisning satte vi oss ned i personalrommet og hadde en givende utveksling av synspunkter på fag og drift av teknisk fagskole. Bygg og anleggskollegiene på de to skolene synes ganske så enige om erfaringer og konklusjoner angående faglig utvikling, pedagogisk retning og behov i den tekniske fagskolen for at skolen skal oppfylle samfunnskrav og lov om fagskoler. Grunnet hektisk møteaktivitet på Hardangerbrua, var ankomst tidspunkt satt til kl Seansen startet med Power point gjennomgang av prosjektet ved prosjektleder fra Statens Vegvesen, Søvik. Her fikk en fortalt om politisk prosess, økonomi og en del av de tekniske detaljer.

7 Noen skisser og bilder fra Vegvesenets info-folder.

8

9

10 Etter gjennomgangen bar det så ut på anlegget.
Første stopp var tunnellportal Vallavik. Deretter en rask gange opp i forankringskammeret. Svetten var hos enkelte gruppemedlemmer allerede da meget fremtredende.

11 Deretter gikk turen tilbake til bilene, og etter en kjøretur et lite stykke opp, var det på fottur igjen. Stigning på denne vegen var så stor, at vanlige kjøretøyer ikke ville kunne komme opp. Enkelte gruppemedlemmer var mer svette enn andre, og enkelte hadde luftambulansens telefonnummer klar. Men etter en stund var alle på plass for å betrakte kabelførings fundamenter , vogge og inngang i fjellmassivet. Det er 25m fjell mellom kabelinngang i fjell til forankringsplata inne i forankringskammeret vist på foregående side.

12 For fordypning Bygg- og anlegg
Et imponerende stykke ingeniørarbeid. Etter vel gjennomført syning, ble det marsj tilbake til bilene og tilbake til vegvesenets anleggskontor for avlevering av sikkerhetsutstyr. Retur Voss og hotellet kl , akkurat tidsnok til å få av svetten og starte reparasjon av sterk dehydrert tilstand. Det er veldig positivt for lærermiljøet både å treffe kolleger fra andre skoler, utveksle erfaringer, og ikke minst få se med egne øyne dagens spissteknologi innen bygg- og anlegg i direkte utførelse. Ikke minst er det positivt å knytte kontakter med næringslivet, NB. For en stor del gjennom tidligere studenter ved de enkelte fagskolene. Retur Stavanger gikk strykende med den erfarne sjåfør Max. Alle var enig om at dette var en flott og givende faglig ekskursjon. Stavanger for For fordypning Bygg- og anlegg Arne Dag Hertervik


Laste ned ppt "Faglig ekskursjon Voss –"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google