Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommunikasjon og relasjon i arbeid med ungdom

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommunikasjon og relasjon i arbeid med ungdom"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommunikasjon og relasjon i arbeid med ungdom
At man, naar det i sandhed skal lykkes en at føre et menneske hen til et bestemt sted, først og fremmest maa passe paa at finde han der, hvor han er, og begynde der. Dette er hemmeligheden ved al hjælpekunst. Søren Kierkegaard (1859)

2 Oppfølgingstjenesten i Vestfold
Målgruppe Ungdom mellom 15 og 21 år med rett til videregående opplæring som ikke er i opplæring eller arbeid. Oppgave Stabilisere – Motivere – Forberede gjennom å jobbe for Trygghet – Toleranse - Mestring

3 Andreas Gravdal

4 Unngåelse Vegring/frafall har begge unngåelse som drivkraft.
Selvforsterkende, angstdempende og angstøkende. En opprettholdende sirkel. Pårørende/foreldre blir med i systemet. Unngåelsen møter vi også i endringsarbeidet. Etablert fokus å unngå all uro/angst. (Marit Tørstad, 2018)

5 Trygve Skaug/Ren poesi

6 Kan vi få til noe – sammen?
Ungdom Veileder/Rådgiver System «Jeg duger ikke til noe» Møter ikke til avtale Rådgiver har gjort det han kan. «Jeg tør liksom ingenting, jeg er alltid redd» Forsøkt å ringe, men svarer ikke Barnevernet har gjort det de kan. «Jeg hører ikke hjemme noe sted» Har gjort det jeg kan/har tid til innenfor mine rammer. Foreldrene har gjort sitt beste.

7 Kommunikasjon i samarbeid
Hyppig nok Til rett tid Presis Problemløsende Gjensidig respekt Delt kunnskap, kunnskap om hverandres oppgaver og mandat

8 7 kilder til psykisk helse
Identitet og selvrespekt: følelse av å være noe, noe verdt. Mening i livet: følelse av å være noe større enn en selv, at det er noen som trenger en. Mestring: følelse av at man duger til noe. Tilhørighet: følelse av å høre til noen og høre hjemme et sted. Trygghet: kunne føle, tenke og utfolde seg uten å være redd. Sosial støtte: noen som kjenner en, bryr seg om en, vil passe på en om det trengs. Sosialt nettverk: noen å dele tanker og følelser med, være del av et fellesskap. (Arne Holte, 2014)


Laste ned ppt "Kommunikasjon og relasjon i arbeid med ungdom"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google