Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Yara Om oss.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Yara Om oss."— Utskrift av presentasjonen:

1 Yara Om oss

2 YARA vs. HSN Noen tanker om samarbeidet mellom industri og høgskole, med et industriperspektiv.  

3 Hva har skjedd på 30 år? Elektroavdeling 1987 vs 2017
Utfordringer Veldig få personer som kan følge opp et samarbeid med USN Personavhengig interesser Må leie inn konsulenter for å dekke opp mistet egen tid. Fakta: År 1987 var det 114 personer ved elektroavdelingen i Hydro Porsgrunn År 2017 er det 8 personer som er i elektroavdelingen i Yara.

4 Hvordan fungerer det i dag

5 Eksempler på samarbeid gjennom hoved og masteroppgaver.
Dataanalyse (vi har prosessene og data fra PIMS systemene). Dere kan analyseverktøyene. Testing av ny teknologi i samarbeid med leverandører. Sammenlikning av våre konkurrenter vedr. bruk av ny teknologi og automatiseringsgrad. Simulatorutvikling og modellering. HMI utvikling og smarte prosessbilder. IOT (Internet of things) må gjøres sikkert. Hva kan vi ha nytte av? Vi kan ikke koble våre prosessanlegg til internett eller en skytjeneste.

6 Refleksjon Ved oppgaver hos Yara må vi ha et behov eller en utfordring som må løses, gjerne fort – Vi finner ikke opp behov som passer inn i en studentoppgave. For meg virker USN for oljerettet mhhp når jeg går i f.eks. prosesslabben. Se på industrien i Grenland rundt HSM: Eramet med manganlegeringer (smelteverksteknologi, rensing av røyk og støv, renseanlegg for tungmetaller, energigjenvinning, vannrenseanlegg, miljø, kaianlegg, kraftforsyning) Norcem med sementproduksjon (gruver, møller, transportbånd, forbrenningsovn, utslipp, kaianlegg) Yara med gjødselproduksjon (amoniakk, reformer, salpetersyre, granulering, prilling, pakking, transportanlegg, kraftforsyning, kaianlegg, rensing og kjemi i alle ledd. ISOLA med asfaltbaserte produkter samt stålplatetak. «FINNER VI NOE AV DETTE IGJEN I LABBENE, OPPGAVENE, ELLER I PROSESSHALLENE» Hva driver (motivasjonen) undervisningen, forskningen og utviklingen på skolen? Hvilken nytte har lokalindustrien av undervisningen forskningen og utviklingen på skolen? Hvilke KPIer har forskning- og undervisningspersonalet. Er de forankret mot industriutviklingen i Grenland eller Norge? Vi er redde for at våre konkurransefortrinn skal komme på avveie. Gjør screening av studenter, under ansettelse og leverandører for å sikre og beskytte teknologi mot hackere og kopiering. Hva gjør skolen? Oppgaver fremover: MC (mechanical completion) Gjennomgang av rutiner og arbeidsprosess TR –Yara (klar uke 6) Opplæring PT (project team Yara)og RG (referanse gruppe SS) i MC rutiner (uke 7) Ingen fra RG blir direkte med i TR’s MC team. RG blir med på felles inspeksjon med TR og PT per disiplin før «MC –completion» Innlegging av dokumentasjon i SAP (DFO). Starter uke 6/7 .Utføres av Yara arkiv gruppe (NLI) Utstyrs dokumentasjon prioriteres Forebyggende VH opplegg Påbegynnes når utstyrsdokumentasjon er tilgjengelig i SAP Utføres av Bilfinger i samråd med PT og RG. Legges inn i SAP Commissioning Usikkert start tidspunkt , men starter så snart MC er avsluttet på de første systemene og på felles system Første system er «plant air», « instrument air» og «cooling water». Drift og vedlikehold får tilbud om å være med i commissioning teamet til TR. TR er ansvarlig for gjennomføring av både MC og commissioning. Opplæring Hovedopplæring for drifts personell ble utført av licensor ESPINDESA senhøstes. Opplæringsplan vh/teknisk er under utarbeidelse. Forslag til kommentar hos RG. Oppstart …tja……. «over ferien»…….

7 Store og små utfordringer løser vi hver dag og produksjon på Yara skal vi ha i flere generasjoner 
1/1/2019


Laste ned ppt "Yara Om oss."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google