Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skole/hjem samarbeid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skole/hjem samarbeid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skole/hjem samarbeid

2 Lekser Ukeplan deles ut på ark hver mandag og legges ut på nett hver fredag. Evt søk i  nylund skole. Trykk på pilen hvor det står «forside» og velg klassetrinn.

3 Lekser Husk å levere lekser på faste dager Sykt barn
Norsk lesemappe (lesebok og skrivebok)  fredag. Engelsk lesemappe (lesebok og diktatbok i norsk og engelsk). Elevene skal lese boka minst en gang pr dag sammen med en voksen (medlesing). Husk å signere lesekort i engelsk og norsk. Blir arkivert i skolens systemer. NB! Signatur betyr at en voksen har kontrollert leksene. Sykt barn Husk å gi beskjed dersom ditt barn ikke har mottatt lekser/bøker/lesemappe.

4 Lekser Gå gjennom læringsmål på ukeplan sammen med barna.
Sett av tid til lekser. Tilpasset opplæring Blir leksene en kamp? Si ifra! For lite? Nettsteder, lærebøker, læringssenter. Øv til diktat hver dag.

5 Lesing Viktig at barna leser boka hver dag!
Fortsatt lese boka sammen med voksen minst en gang. Forklare vanskelige ord og uttrykk. Forklare tegnsetting. Samme boka to ganger om de har vært på samme nivå en stund.

6 Skriving Sjekk… Barnas blyantgrep.
At de fører bokstavene riktig inn i bokstavhuset. Se på kommentar og signer.

7 Klassemiljø. Hva gjør vi på skolen? Lekevenner. Hemmelig venn.
Mitt valg. Klassebamse «Didrik». Elevsamtaler.

8 Klassemiljø. Viktig at enkelte regler i skole og hjem samsvarer.
Vise respekt for andre. Språkbruk og høflighet. Oppmuntre til støttende og inkluderende atferd. Bursdagsfeiring: hele klassen eller jentefeiring/guttefeiring. Hjemmebesøk: inkludere alle.

9 Klassemiljø. Foreldre spiller en sentral rolle.
Hvordan omtaler vi skolen hjemme? Hvordan snakker vi om andres barn? Delta i og ta initiativ til felles aktiviteter for elever og foreldre. Oppmuntre barnet til å si ifra til kontaktlærer dersom noe ikke er bra på skolen. Egen postkasse. Være restriktiv i forhold til å ta barna ut av skolen utenom skolens ferier. Ønskelig med vennegrupper?

10 Fravær og permisjon. Permisjon inntil en dag kan innvilges av kontaktlærer. Søknader om permisjon ut over en dag går ikke gjennom kontaktlærer, men sendes direkte til avdelingsleder Brynhild Halsne Skaar. Søknadsskjema ligger på nett. Det er streng håndheving av «kvotene». Det vil blant annet si at dersom barnet har vært borte pga sykdom mer enn 10 dager i løpet av ett år, så skal fraværet dokumenteres av lege (fra og med dag 11).

11 Matpakke Husk å spise en god frokost hver morgen.
Flere sier de har for lite mat/ ikke liker maten. Spør barna.. Liker de maten. For mye? For lite? Forslag: Lage maten sammen med barna. Godteri, kaker, saft og brus er ikke lov å ha på skolen. Lurt å tenke… Variasjon. Mat som metter.

12 Spørsmål?


Laste ned ppt "Skole/hjem samarbeid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google