Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kometen - Nord-Norges forskningsfond

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kometen - Nord-Norges forskningsfond"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kometen - Nord-Norges forskningsfond
Professor Gunnar Hartvigsen

2 Kometen – Nord-Norges forskningsfond
Opprettet i 2003 ved sammenslåing av: Nord-Norges fond, opprettet ved gaver på til sammen kr , gitt av Vesterålens Dampskibsselskap i 1919 og 1920. Fondet Nord-Norges Universitet, opprettet i 1919 ved en gave på kr fra grosserer Hans A. Meyer, Mo i Rana. Tromsø Forskerforenings fond, opprettet i 2000 ved en gave på kr fra Tromsø Forskerforening ved foreningens opphør og omorganisering av Norsk Forskerforbund.

3 Kometen – Nord-Norges forskningsfond
Bundet formålskapital på kr ,03 pr Kapitalen er urørlig og forvaltes slik som det til enhver tid er bestemt for offentlige stiftelsers midler. Det tillegges kapitalen minst 1/10 av fondets årlige renter. Kapitalen kan forøkes ved gaver. Stiftelsen driver ingen næringsvirksomhet og er følgelig ikke skattepliktig. Stiftelsen forvaltes uten godtgjørelse av Universitetet i Tromsø og har derfor ingen ansatte.

4 Kometen – Nord-Norges forskningsfond
Utgifter i 2011: Kr i årsavgift til Lotteri og stiftelsestilsynet Kr for annonse i Nordlys Kr i støtte til drift av Nord-Norges Vitenskapsakademi Academia Borealis. Det ble ikke foretatt stipendutdeling fra fondet i 2011. (Inntekter i 2011: kr i renteinntekter)

5 Kometen – Nord-Norges forskningsfond
Styret består pr av: Professor Trude Haugli (leder) Dosent Mary Brekke Professor Gunnar Hartvigsen

6

7 Penger å hente

8 Stipendiater kan også komme i betraktning.
Kometen deler ut stipendier til forskningsoppgaver som har sterk tilknytning til landsdelen, herunder masteroppgaver som tas ved Universitetet i Tromsø. Det legges vekt på at arbeidet med oppgaven er tilknyttet Universitetet i Tromsø. Stipendiater kan også komme i betraktning. Total stipendbeløp for utdeling i 2012 er kr 48 000,-. Det er utarbeidet en veiledende liste (vedlagt) over de punkter søknaden minst skal inneholde. Søknadsfrist: 15. mars 2012.

9 Stipendiater kan også komme i betraktning.
Kometen deler ut stipendier til forskningsoppgaver som har sterk tilknytning til landsdelen, herunder masteroppgaver som tas ved Universitetet i Tromsø. Det legges vekt på at arbeidet med oppgaven er tilknyttet Universitetet i Tromsø. Stipendiater kan også komme i betraktning. Total stipendbeløp for utdeling i 2012 er kr 48 000,-. Det er utarbeidet en veiledende liste (vedlagt) over de punkter søknaden minst skal inneholde. Søknadsfrist: 15. mars 2012. Søknad om stipend sendes enten i posten eller på e-post til: Svetlana Olsen Fondskontoret Økonomiavdelingen, ADM Universitetet i Tromsø 9037 Tromsø E-post:

10

11 Navn, stilling og institusjonstilknytning for søkeren.
Søknaden til KOMETEN – Nord-Norges forskningsfond skal minst inneholde: Navn, stilling og institusjonstilknytning for søkeren. 2) Kort prosjekttittel. 3) Utfyllende prosjektbeskrivelse, problemstilling, metode, vitenskapelig betydning. 4) Sammendrag av prosjektbeskrivelsen (ca linjer). 5) Søknadsbeløp, spesifisert på ulike typer utgifter. Videre opplysninger om støtte som tidligere eventuelt er gitt prosjektet, spesifisert på kalenderår og kilde. Videre om det er søkt delfinansiering for inneværende år. Dette skal i tilfelle spesifiseres. Studenter skal nytte studentsats for reise og opphold. 6) Utskrift av avlagte eksamener. 7) Uttalelse fra veileder og/eller annen anbefaling. 8) Innen årets utgang skal det til Fondskontoret sendes rapport for bruken av eventuell stipendutdeling.

12 Spørsmål?


Laste ned ppt "Kometen - Nord-Norges forskningsfond"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google