Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

I tråd med fylkestingets internasjonale strategi og satsingen på Ungdom og Internasjonalisering, deltar Trøndelag fylkeskommune i europeiske program for.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "I tråd med fylkestingets internasjonale strategi og satsingen på Ungdom og Internasjonalisering, deltar Trøndelag fylkeskommune i europeiske program for."— Utskrift av presentasjonen:

1 I tråd med fylkestingets internasjonale strategi og satsingen på Ungdom og Internasjonalisering, deltar Trøndelag fylkeskommune i europeiske program for utplassering av lærlinger og instruktører i Europa. Kontakt info: NTFK v/Internasjonal Koordinator Angelika Grande tlf: Hopp i det! Erasmus + eller ditt eget opplæringskontor LK (LærlingeKompaniet i Nord-Trøndelag).tlf OBI (Opplæringskontoret for Byggfagene i Inn-Trøndelag) tlf OBN (Opplæringskontoret for byggfagene i Namdalen) tlf OKBT (Opplæringskontoret for bil- og transportfag i Nord-Trøndelag) tlf OFNT (Opplæringskontoret for fiskerifag i Nord-Trøndelag) tlf OKAB (Opplæringskontoret for anlegg og bergfag i Nord-Trøndelag) tlf OTEK (Opplæringskontoret for teknologifag EFONT (Elektrofagenes Opplæringskontor i Nord-Trøndelag) tlf OKS (Opplæringskontoret for fag i Kommunal Sektor BYGGOPP (Opplæringskontoret for Bygg- og Anleggsteknikk Trøndelag) tlf ORINT (Opplæringskontoret for Rørfag i Nord-Trøndelag) tlf Utplassering i Europa for instruktører og lærere innenfor fagopplæring

2 Grip sjansen - hopp i det!
Internasjonalisering i Nord-Trøndelag Visste du at: instruktører i fagopplæringen og lærere har mulighet til hospitering i en europeisk bedrift vi har kontakter i mange europeiske land, slik at instruktør har mulighet for hospitering i det landet som en ønsker vi hjelper til med å skaffe bolig og vertsbedrift • instruktører får dekket reise, opphold og forsikring gjennom EU-programmet “Erasmus+” Kort hospitering i utlandet instruktøren skal i utgangspunktet jobbe med oppgaver relatert til faget sitt hospitering er en del av internasjonalt samarbeid Kombinert med språkkurs relatert yrkesfagopplæring Varighet: fra 2 dager ( reisedager kommer i tillegg) Hvor? alle EU-land Hvorfor delta? få innblikk i arbeidslivet i et annet land få faglig påfyll og utvikle egen kompetanse utveksle erfaringer med andre land utvide nettverket med andre bedrifter i utlandet sette i gang nytt samarbeid forbedre språkkunskap bli kjent med nye kultur Økonomi: tilskudd fra ”Erasmus +”: fra 120 Euro per dag til dokumenterte reisekostnader og opphold eventuelt andre tilskudd (fra bedrift/næringsselskap/bransjeforening e.l.) i tillegg må en regne med å koste noe selv Hvem kan delta? I utgangspunktet kan alle instruktører/lærere søke og delta i slike hospiteringer i andre europeiske land, men antall stipend per år er begrenset. Gunnar Børøsund jobber som opplæringskonsulent i OBI BA. Han er en av tre instruktører som har reist til Normandie i Frankrike for å ha hospitering i en uke. Under oppholdet har de fått: godt kjennskap til fransk opplæringssystem, samspillet mellom skole/bedrift gjennom lærlingeordningen og opplæringssenterets rolle i opplæringssammenheng kjennskap til Normandies historie kjennskap til fransk kultur også innenfor mattradisjoner god mottakelse av opplæringssenteret i Caen og et godt tilretelagt program som ble utmerket gjennomført. De takker «Erasmus+» programmet for muligheten for denne instruktør-hospitering. De fikk meget godt utbytte av turen og anbefaler andre å gjøre det samme.


Laste ned ppt "I tråd med fylkestingets internasjonale strategi og satsingen på Ungdom og Internasjonalisering, deltar Trøndelag fylkeskommune i europeiske program for."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google