Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk."— Utskrift av presentasjonen:

1 Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk

2 Historie Senterpartiet ble stiftet som «Bondepartiet» i 1920, og byttet navn til Senterpartiet i 1959. En av de mest kjente Senterparti-politikerne er Per Borten som var statsminister for Sp, Høyre, Krf og Venstre i perioden Senterpartiets høydepunkt var likevel under EU-kampen i 1994, der Senterpartiet var den fremste forkjemperen for nasjonal selvstendighet og mot norsk medlemskap.

3 Sentrumsparti Rødt, SV og Ap på venstresiden
Høyre og Frp på høyresiden Senterpartiet, Venstre og Krf i sentrum Senterpartiet har samarbeidet på begge sider, og sittet i Regjering med SV, Ap, Krf, Venstre og Høyre.

4 Noe av det Sp har gjort Sp har hatt rekordsatsing på fornybar energi.
Det bygges flere vindmøller enn det som eksisterer i dag Vannkraften har aldri blitt bygget så mye og så raskt Sp har hatt en effektivisering og kjempeøkning i samferdsels- budsjettene. Norske kommuner har fått mye større budsjetter og mulighet til å styre hvordan de skal bruke pengene selv. Sp har holdt Norge utenfor EU.

5 Noe av det Sp har gjort Sp har holdt Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt. Sp har innført praktiske valgfag i skolen. Sp har ansatt over nye lærere, og forbedret lærerutdanningen. Norske elever gjør det endelig bra på internasjonale tester.

6 Hva vil Sp gjøre videre? Holde Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt
Bygge flere vindmøller og vannkraftverk for å redusere klimagassutslipp. Gjøre kollektivtransporten bedre og billigere Bygge mer og bedre høyhastighets jernbane Melde Norge ut av EØS og Schengen

7 Hva vil Sp gjøre videre? Dele rådgivningstjenesten i en sosial og en faglig del. Ha flere praktiske fag i skolen. Gi etterutdanning til lærere. Heve statusen til læreryrket. Sørge for en sterk offentlig skole, med private skoler som et viktig supplement.

8 Senterpartiet vil bruke ressursene vi har over hele landet

9 “Me bur spreidd i landet vårt - og det er ikkje tilfeldig.
Senterpartileder Liv Signe Navarsete: “Me bur spreidd i landet vårt - og det er ikkje tilfeldig. Framtidas verdiskaping må byggja på naturgitte og menneskelege ressursar i heile Noreg”


Laste ned ppt "Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google