Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Junior i Fossum IF ? En presentasjon av juniorgruppen i FOSSUM IF

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Junior i Fossum IF ? En presentasjon av juniorgruppen i FOSSUM IF"— Utskrift av presentasjonen:

1 Junior i Fossum IF ? En presentasjon av juniorgruppen i FOSSUM IF
Info om sesongen som har vært: Antall samlinger og når. Lengde på samlinger. fokus har vært mengde. uketreninger: tirsdag, (skiskyting onsdag), Felles hardøkt torsdag + langtur søndag (skiskyting kretsøkt lørdag). Testløp triungsvann, 10/15km i kollen, 10km normal kollen skiskyting WANG – godt samarbeid med klubben. Utøverne rapporterer å være fornøyde med opplegget. hva kreves av en junior: helhetlig tenkning rundt hverdag, skole, sosialt og idrett. oppfølging: alle får en dedikert trener på oppfølging. Krever at utøver tar ansvar for egen oppfølging. Jo mer du gir, jo mer får du. foreldrekrav: - Engasjere seg i felles oppgaver. - Støtte sitt eget og andres barn. - Utviklingsorientert, tenke langsiktig. - Være bevisst sin rolle. - Bidra til et positivt miljø på trening og konkurranse. - Foreldrekontakt NC/Hjemme. Renn: 4 NC langrenn + mønstring, 5 NC skiskyting (6 m/finale) + ØM/KM kommer i tillegg men er nedprioritert.

2 Juniorgruppen i Fossum IF
Juniorgruppen i Fossum If er en av Norges største i antall og teller omtrent utøvere fordelt på langrenn og skiskyting. Fossum IF har lange skitradisjoner og har vært med på å få frem en rekke utøvere som har hevdet seg nasjonalt og internasjonalt, Simen Østensen, skiskytterfamilien Eckhoff, Ingrid Tandrevold Landmark i tillegg til en rekke juniorer på i verden.. Gode treninger, godt sosialt miljø og idrettsfaglig utvikling står sentralt i tilbudet til utøveren.

3 Sesongoppstart Steget opp til junior betyr helårsidrett for mange utøvere og tidspunktet for valg av hovedidrett. Gruppen starter opp i mai med sesong og treningsplanlegging. I opptakten til barmarksesongen gjennomføres det tester for å finne utøverens utgangspunkt og for senere å kunne måle prestasjonsutvikling og eventuelle justeringer av treningsplaner. Valg av idrett? Bra å være allsidig! Kan være lurt å bestemme seg for hovedidretten. Klare skiller på når sesongen(e) begynner! Prioritering av økter. Valget må tas før eller siden.

4 Trenerne i Fossum Treneren har ansvaret for 4-6 utøvere
Ukentlig tilbakemeldinger trener/utøver Utarbeider i felleskap en treningsplan ut fra mål, ambisjoner og grunnlag Trenerkompetanse: A)Våre trenere har erfaring som utøvere på høyt nivå B)Våre trenere er NIH kandidater C)Har minimum Trener II kurs fra Norges Skiforbund

5 Samlingsplan for sesong
Juni Oppstartsamling – siste uke i juni Aug/sept Nærsamling med tema Oktober Barmarkssamling i høstferien Okt/Nov Nærsamling med tema November Første snøsamling Desember Julesamling etter skoleslutt Felles transport – 9 seter + privat/tog/buss Typisk samlingshelg: Fredag - Mandag/Tirsdag Des/Jan Konkurransestart

6 NC –Cup/Norgesmesterskap
Egen smører som i felleskap med ett smøreteam sørger for perfekte ski på alle Norges Mesterskap og Norges Cup konkurranser gjennom sesongen. Fossum koordinerer reiser og støttteapparat til NC og NM. Trenere vil også være tilgjengelig under utvalgte NC og NM. Fossum dekker 1/3 av kostnadene på Norges Cup Fossum dekker ½ av kostnadene på Norgesmesterskap.

7 Konkurransesesongen I forkant av mesterskap og norgescuper vil foreldrekontakten organisere og koordinere reiseopplegget for gruppen. 4 NC langrenn + mønstring 5 NC skiskyting (6 m/finale) KM/ØM/BUL sprint NM Rulleskiskyting sept. .

8 Fellestrening Fellestreningene gjennomføres i henhold til oppsatt treningsplan og til faste tidspunkter. Sted kan variere ut fra behov og treningsplan. Dette kommuniseres gjennom gruppens egne FB sider. Langrenn: Mandag Styrketrening Tirsdag Torsdag (fellesøkt med skiskyting) Lørdag/Søndag Skiskyting: Tirsdag (Holmenkollen) Onsdag (basisskyting) Torsdag (fellesøkt) Lørdag (krets)

9 Fysiske tester For å evaluere prestasjon og framgang gjennomføres det tester i barmarkssesongen på rulleski og løp. Testløp Triungsvann (6 km) 10/15km i kollen 10 km normal kollen (skiskyting) Skytetester

10 Samarbeid med videregående skoler
Flere av juniorgruppens utøvere går på videregående skoler med idrettslinje eller lignende. Våre trenere har søker å ha god kontakt med skolene er hvor det er aktuelt slik at skolens og klubbens opplegg er koordinert på en slik måte at utøveren får maksimalt utbytte av begge tilbudene. WANG Godt samarbeid med klubben. Utøverne rapporterer å være fornøyde med opplegget og samarbeidet med klubb. Andre VGS – viktig med struktur og være tidlig ute mtp fravær etc.

11 Krav til utøver Å være utøver i Fossum IF juniorgruppe er en toveis sak der klubben stiller ressurser og kompetanse til disposjon men hvor også klubben krever noe fra utøver. Helhetlig tenkning rundt hverdag, skole, sosialt og idrett. At utøver tar ansvar for egen oppfølging/utvikling. Jo mer du gir, jo mer får du igjen. At utøver er nysgjerrig og utforskende. Deltakende i samtaler og gruppesamlinger At utøver har kontroll på utstyr, gevær,skipark, klær osv. Ut utøver er lagspiller, gleder seg over andres prestasjoner og framganger. Utøver følger klubbens retningslinjer og krav til profilering og bekledning. LAGSPILLER: Omsorg og inkludering. Vise glede også for andres prestasjoner. Lære av, med og bort. Felles innsats = felles fremgang

12 Krav til foreldre Det å ha en utøver i Fossum IF juniorgruppe betyr også engasjement og deltakelse fra utøvernes foreldre. Oppgaver som gode foreldre vil være: Engasjere seg i felles oppgaver hjemme/NC. Støtte opp om eget og andres barn og være en lagspiller Utviklingsorientert, tenke langsiktig. Være bevisst sin rolle. Bidra til et positivt miljø på trening og konkurranse. Foreldrekontakt NC/Hjemme. Samarbeid med trenerteamet.

13 Utviklingspakke I + II I For utøvere som som føler behov for å ha god kontroll på egen trening har Fossum i samarbeid med Terskeltrening laget en pakke for å finne sin egen terskel. Pakken inneholder 2 stk lactattester som gjennomføres i barmarksesongen. Når du har gjennomført en terskel test så kan du bruke din pulsklokke til å styre treningen på dine riktige individuelle trenings soner. Utøver dekker 50%. II For utøvere som ønsker ekstra fokus på utvikling av teknikk så har Fossum laget en pakke på 3 nærmere definerte treningskvelder med teknikk og en egen oppfølgingsvideo. To kvelder på barmark og en på snø. Utøver dekker 50%.

14 FOSSUM IF Fossum IF har som hovedmål å stimulere utøvere til å jobbe målrettet etter en langsiktig plan og for å skape de beste forutsetningene for en kommende idrettskarriere. Vi fokuserer på mestrings- og utviklingsfokus og skape et godt sosialt treningsmiljø. I Fossum vil du oppleve idrettsglede, samhold og trivsel samtidig som du får tilgang til ett godt løypenett, kunstsnøanlegg, eget styrkerom og hyggelig klubbhus. Velkommen skal alle være!


Laste ned ppt "Junior i Fossum IF ? En presentasjon av juniorgruppen i FOSSUM IF"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google