Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VELKOMMEN TIL MARKER SKOLE

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VELKOMMEN TIL MARKER SKOLE"— Utskrift av presentasjonen:

1 VELKOMMEN TIL MARKER SKOLE

2 Marker skole Marker skole er en 1-10 skole med 379 elever.
Barnetrinnet , trinn 1-7, har 248 elever, og ungdomstrinnet, trinn 8-10, har 131 elever. På SFO er det nå innmeldt 84 barn.

3 Avdelingsleder 1.-4.trinn Avdelingsleder 5.-7.trinn
Rektor Mona Søbyskogen Avdelingsleder 1.-4.trinn May Kristin Hattestad Avdelingsleder 5.-7.trinn Linda Berget Ringnes Ass.rektor trinn Bjørn Furulund Inspektør Sigmund Hov SFO Hanne Høgaas

4 Marker skole Læring * Trygghet * Trivsel
Marker skoles elevsyn skal sikre alle: Mestring Anerkjennelse Respekt Raushet Tillit Vi minner elevene på dette: Du er her for å lære Du er her for å hjelpe andre å lære Du er her for å bidra til at alle på Marker skole skal ha det bra.

5 Sosial læreplan, arbeid med godt læringsmiljø
Strukturert og systematisk arbeid for å hindre krenkelser og mobbing Avgjørende at skole og hjem drar i samme retning og har forventninger om engasjerte medelever som viser MOT til å bry seg. Planen presenterer verktøy, kjennetegn på god praksis, handlingsplan og trinnvise årshjul for aktiviteter som bidrar i arbeidet. Meld fra om mobbing, ta kontakt med skolen. Det er også en egen meldeknapp på skolens hjemmeside.

6 Opplæringsloven § 9A Elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring Nulltoleranse mot krenking som mobbing, vald, diskriminering og trakassering. Alle som arbeider på skolen skal følge med på om elevene har et trygt og godt skolemiljø skal gripe inn mot krenking som mobbing, vold, diskriminering og trakassering dersom det er mulig skal varsle rektor dersom de får mistanke om eller kjennskap til at en elev ikke har et trygt og godt skolemiljø. Skolen skal snarast undersøke saka.

7 Steg for steg Empatitrening:
forstå ulike følelser (glede, tristhet, sinne, redsel osv.) forstå hva andre mennesker føler (ved å se på ansiktsuttrykk, kroppsspråk osv.) tenke seg hva andre kan komme til å føle (ta andres perspektiv) vise andre mennesker at de bryr seg om dem Impulskontroll løse problemer trene på sosiale ferdigheter (spørre om lov til å få bli med, be om unnskyldning, avbryte høflig) Mestring av sinne roe seg ned styre følelsene i en mer positiv retning

8 Samarbeidspartnere Sosiallærere Ella Hattestad og Lena Engen
Skolehelsetjenesten Helsesøster Elisabeth Klund Fysio/ergo-terapeut Camilla Bjørby og Carina Kolnes PP-tjenesten Markerdag onsdager; vår kontakt er Hege Støten Wilhelmsen Psykisk helse Mona Haug Foreldreveiledning m.m. Barnevern Råd og veiledning til foresatte og skole Skolens meldeplikt

9 De viktigste utviklingsoppgavene for barn
Vennskap Å lykkes i skolen Å følge regler Masten & Coatsworth, 1998

10 Vennerelaterte sosiale ferdigheter
Kunne ta kontakt og vedlikeholde samhandling, kunne dele og vise respekt for andre barn, Sosiale ferdigheter er en viktig forutsetning for vennskap og å bli godtatt og danner grunnlag for å starte og vedlikeholde samhandling med andre, Sosial ferdigheter kan også formidles i sanger og fortellinger eller i dramatisering og rollespill slik at barn lærer å hilse, starte samtaler og å opprettholde samhandling.

11 Sosialt kompetente barn og unge lærer mer
Sosiale ferdigheter gjør det lettere for elever å anvende sine skolefaglige ferdigheter, Lærerne skaper læringsmuligheter i timene, og sosialt kompetente elever utnytter disse bedre er mer oppmerksomme, jobber mer og har mer selvkontroll, Lærere oppmuntrer også til læring utenfor skolen – for eksempel gjennom å gi lekser, og sosialt kompetente elever benytter seg av disse mulighetene (Jennings & DiPrete, 2010). Sosialt kompetente barn har tro på at de kan lære, står på når de møter motgang, løser problemer, mestrer stress, og organiserer skolearbeidet sitt bedre (Durlak et al., 2011). Jennings & DiPrete, 2010

12 Hjemmets læringsmiljø
Hjemmets læringsmiljø kan være vel så viktig som skolen for barns læring, og derfor er det viktig hvordan foreldre stimulerer læring, Foreldrenes holdning til at barn kan lære og utvikle seg. Hva som påvirker kvaliteten av hjemmets læringsmiljø: - Hvor tidlig og hvor ofte foreldre leser for sine barn og snakker om det de leser (dialoglesing og delt oppmerksomhet) - Hvordan og hvor ofte foreldre snakker med barnet (15 min daglig) - Hvor mange alderstilpassede bøker og bibliotekbesøk - Synge for og med barn og leke med ord; rim og regler - Snakke med barnet om bokstaver og tall - La barnet lede i lek.

13 «Å leke med barn» «Delt oppmerksomhet» «Serve and return» «Ferdighetstrening»

14 Sosial læring hjemme og ute
Barn lærer av hverandre og av voksne – særlig voksne som de har mye kontakt med hver dag, Når barn får de samme tilbakemeldingene hjemme og ute, så øker sannsynligheten for at de lærer forskjellen på rett og galt, Små ting kan gjøre store utslag, som måten de voksne snakker til barn og unge på, - «fem ganger så mye vennlighet», Det handler også om gode «vaner» og rutiner, blant annet «å dele med andre» og skifte situasjon.

15 Lekser Rydde tid og skape en koselig plass for barnet for leksearbeid. Det er ikke så viktig når leksearbeidet skjer. Unngå stress rundt leksearbeidet og sørge for at lekser gjøres når det passer best for familien i forhold til fritidsaktiviteter, måltider og så videre. Vis interesse for det barnet har med hjem av lekser, og vær behjelpelige hvis det er behov for det. Ros barnet for godt arbeid! Vi forventer at lekser er gjort. Dersom lekser av ulike årsaker likevel ikke er gjort, har vi forståelse for det. Vi vil da ha skriftlig beskjed fra foresatte.

16 Leksehjelp  Marker skole tilbyr leksehjelp til 3., 4. og 5.trinn. Det viktig å få fram at leksehjelp på skolen ikke er i stedet for leksehjelp hjemme. Det er viktig at foreldrene fortsetter med å vise interesse for hva de har lært på skolen, og hvilke lekser de har. Leksene skal være kjent stoff for elevene. Dersom elever er påmeldt leksehjelp, må vi ha skriftlig beskjed dersom de ikke skal være med en dag. Det kan jo være at leksene for uka er gjort.

17 Organisering av leksehjelpen på Marker skole
Leksehjelpen foregår i 1. etg. på barneskolen, rom 21-22 Der vil det være aldersblandede grupper Man 3.trinn, 4.trinn og 5.trinn Leksehjelpere: Lena og Kari Tir 4. og 5. trinn Leksehjelpere: Sanne og Kari Ons

18 Medisinering Det er foreldrene/de foresatte som har ansvar for at barnet får legemidler på rett måte og til rett tid. Dersom legemidler må gis i skole-/SFO-tiden, skal det foreligge en skriftlig avtale mellom foreldre/foresatte og skolen. Dette gjelder også kortere medisinkurer. Skjema for en slik avtale får dere på skolen. I tillegg skal det også leveres et legemiddelkort signert av legen før medisinering settes i gang. Skjema for dette får dere også på skolen. Ved akuttmedisinering må også instruks for dette utarbeides (eget skjema). Avtalen er tidsbegrenset for inntil et skoleår.

19 Nettsteder http://www.udir.no/laring-og-trivsel/skolemiljo/
Utdanningsdirektoratet FAU/SU artikler fra foreldrepulsen


Laste ned ppt "VELKOMMEN TIL MARKER SKOLE"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google