Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Indre Østfold Introduksjonssenter

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Indre Østfold Introduksjonssenter"— Utskrift av presentasjonen:

1 Indre Østfold Introduksjonssenter: Presentasjon av mal for individuell plan

2 Indre Østfold Introduksjonssenter
Etablert i februar 2005 Introsenteret er interkommunalt samarbeid mellom Marker, Skiptvet, Rakkestad, Spydeberg, Hobøl og Askim kommune. Askim kommune er vertkommune for samarbeidet. Samarbeidskommunene tildeler introduksjonsprogram og sender deltakere til introsenteret. Koordinator: Jeanette Pedersen Tre programrådgivere: Mohsin Raja, Vidar Olaussen og Nermin Pašić + to nyansatte fra januar 2017 Indre Østfold Introduksjonssenter – Myrveien 9. Vi opplever stor pågang i det siste. Før pleide vi å ha ca. 60 deltakere. Nå har vi 130 deltakere.

3 Individuell plan Vi har hatt flere versjoner av individuell plan fra starten av. Den individuelle planen som vi bruker i dag, er en plan som IMDI utviklet. Vi hadde et samarbeid med IMDI i IMDI sendte oss en mal for planen. Det er denne planen med modifikasjoner som vi bruker i dag. Mal for den individuelle planen er ikke tilgjengelig på IMDIs hjemmeside. Vi synes at den er et veldig nyttig verktøy for oss, ikke minst fordi vi kan plusse på tiltak som kan bli aktuelle på et senere tidspunkt. Slike oppdateringer krever ikke mye tid. Deltakeren får bedre forståelse for endringer som vi blir enige om. Både deltakeren og kommuner kan følge opp utviklingen ved oppdateringer.

4 IP-tegning

5 IP-tegning IP-tegning er mitt viktigste arbeidsverktøy i starten av introduksjonsprogrammet. Det er her deltakeren og jeg blir enige om hovedmål og forskjellige delmål i programmet. Høyskolen i Drammen utviklet, på bestilling fra IMDI, ettårs studium for programrådgivere. Tegningen er et resultat av en hjemmeoppgave som studenter måtte teste i samtaler med deltakere. Vi måtte tegne individuell plan sammen med dem. Kontrollgruppen foretrakk tegningen framfør dokumentet. Mange deltakere ba meg om kopi av IP-tegningen – ingen ba meg om kopi av IP-dokument. Jeg journalfører den i deltakernes mappe og bruker den, spesielt i starten, for å bli enig om tidsperioder i programmet. Delmål definert i IP-tegningen overfører jeg, sammen med deltakeren i hans individuelle plan.

6 Individuell plan – skolerettet løp


Laste ned ppt "Indre Østfold Introduksjonssenter"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google