Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tonje Sekse Forsker, Statens strålevern

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tonje Sekse Forsker, Statens strålevern"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tonje Sekse Forsker, Statens strålevern
Stråleverntimen Tonje Sekse Forsker, Statens strålevern NDT-seminar, Haugesund, 3. juni 2008

2 Tema Uhellstatistikk for 2007 Kilderegisteret
Kontroll med nukleært materiale Dosestatistikk Transport

3 Uhellsoversikt for 2007 2006: totalt 10 uhell med industriell strålebruk 4 innen radiografi 2007: 1 uhell med industriell radiografi 2008: 1 uhell med industriell radiografi

4 Uhell innen industriell radiografi i 2007 og 2008
2007: Operatør gikk innenfor sperret område for å hente et ekstra sperrebånd da kilden (Co-60) var ute. Operatør var innenfor sperringen maksimum sekunder. Dosimeter ble sendt til strålevernet for avlesning. Det var ingen dose på dosimeteret. 2008: Ved arbeid med radiografi var det ikke mulig å låse isotopen (Se-75, lav aktivitet) i beholderen igjen. Området ble avsperret og kildebeholder sikret med blyposer. Status: isotop i beholder, men ikke langt nok inne.

5 Kilderegisteret Melding forgår ved bruk av det elektroniske meldesystemet på følgende adresse: Alle røntgenapparat som virksomheten besitter skal meldes til Statens strålevern. Anskaffelse av nye røntgenapparat og avhending av brukte røntgenapparat i godkjenningsperioden skal også meldes.

6 Kilderegisteret Melding av kapslede kilder bestående av Ir-192 og Se-75: Ved fornyelse av godkjenningen meldes den sist anskaffede Ir-192 eller Se-75 kilden med opplysninger om kildens aktivitet ved anskaffelse og anskaffelsestidspunktet. Rutinemessig utskifting av disse kildene i godkjenningsperioden skal ikke meldes. Besittelse, anskaffelse og avhending av andre radioaktive kilder enn Ir-192 og Se-75 skal meldes.

7 Kilderegisteret - Melding av utarmet uran
Melding om besittelse, anskaffelse og avhending av radiografibeholdere av utarmet uran: type, serienummer og vekt noteres i egen funksjon i meldesystemet for radiografibeholdere i samme meldeskjema som tilhørende kilde. Eventuelle tomme radiografibeholdere meldes som kapslet kilde der de aktuelle data føres inn.


Laste ned ppt "Tonje Sekse Forsker, Statens strålevern"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google