Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Styrketrening Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Styrketrening Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft."— Utskrift av presentasjonen:

1 Styrketrening Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft.

2

3 Dynamisk og statisk styrke
Dynamisk styrke – den evnen en muskel eller muskelgruppe har til å utvikle kraft mens den trekker seg sammen eller blir stukket. - Maksimal: én gang - Eksplosiv: størst mulig kraftutvikling samtidig som muskelen trekker seg sammen - Utholdende: mange ganger Statisk styrke – den evnen en muskel eller muskelgruppe har til å utvikle kraft uten at den forandrer lengde. Maksimal: én gang Utholdende: mange ganger

4 Dynamisk og statisk styrke

5

6 Motor – dynamisk og konsentrisk
Holder – statisk (i ro) Brems – dynamisk og eksentrisk

7 Trening av muskelstyrke
Mål: utvikle det du har bruk for til daglig, enten det gjelder på skolen, i et yrke eller i idrett. Skal en muskel bli sterkere, må den belastes tungt. Og skal den bli svært sterk, må den belastes maksimalt.

8 Trening av muskelstyrke
Øk treningsmotstanden gradvis. Begynn med liten vekt og flere gjentakelser per serie. Når du er godt trent og har god teknikk, kan du bruke tunge vekter og få gjentakelser per serie.


Laste ned ppt "Styrketrening Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google