Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Husutstikking (Plan- og bygningsloven §29-4 og Byggesaksforskriften SAK 10) Kommunalt ansvar: Byggverkets plassering, herunder høydeplassering, og byggverkets.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Husutstikking (Plan- og bygningsloven §29-4 og Byggesaksforskriften SAK 10) Kommunalt ansvar: Byggverkets plassering, herunder høydeplassering, og byggverkets."— Utskrift av presentasjonen:

1 Husutstikking (Plan- og bygningsloven §29-4 og Byggesaksforskriften SAK 10)
Kommunalt ansvar: Byggverkets plassering, herunder høydeplassering, og byggverkets høyde skal godkjennes av kommunen. Fremgår av Plan- og bygningsloven §29-4 Ansvarlig utførendes ansvar (private): Bestemmelsen presiserer ansvarlig utførendes ansvar for at tiltaket gis korrekt plassering i terrenget. (SAK §12-4, b) Dagens situasjon Det er flere kommuner som utfører utstikking av hus. Det er flere «kommunale landmålerforetak» som utfører denne tjenesten i egne og i andre kommuner. Det er ikke opplyst i media at en noen kommune utfører oppdrag innen landmåling i andre kommuner enn sin egen. Noen kommuner priser seg veldig lavt, mens andre fakturerer etter timepris. Og noen tar en pris som er over markedspris. Hva er konsekvensene? Konsekvensene for private firma er at markedssituasjonen er uklar. Har vi et marked der vi konkurrerer mot andre firma, pluss kommunen selv. Man bør forvente at kommunale forvaltningsorganer selv vet hvilke oppgaver de skal drive med Forslag til løsning Geomatikkbedriftene mener at dagens ordning løses ved å følge dagens Plan- og bygningslov. Byggverkets plassering, herunder høydeplassering, og byggverkets høyde skal godkjennes av kommunen. Fremgår av Plan- og bygningsloven §29-4 Den prosjekterende har ansvar for å sjekke at situasjonskartet gir tilstrekkelig grunnlag for planlegging av tiltaket, herunder plassering, terrengtilpasning, atkomstløsning mv. og dermed at tiltaket gis korrekt plassering i henhold til situasjonsplanen, se § 12-3 bokstav b.


Laste ned ppt "Husutstikking (Plan- og bygningsloven §29-4 og Byggesaksforskriften SAK 10) Kommunalt ansvar: Byggverkets plassering, herunder høydeplassering, og byggverkets."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google